Hirdetés

Elhunyt a Photoshop és a PDF atyja



|

81 éves korában meghalt Charles Geschke, az Adobe társalapítója, akinek többek között a Photoshopot és a PDF formátumot is köszönhetjük.

Hirdetés

A 81 éves szoftverfejlesztő Charles Geschke San Francisco mellett, Los Altosban élt, pénteken hunyt el. Az Adobe vezérigazgatója, Shantanu Narayen, az alkalmazottaknak küldött körüzenetben a következőképpen emlékezett meg néhai kollégájáról:

"Hatalmas veszteség ez az Adobe-közösségnek és az egész technológiai iparnak, melyeknek mentora és hőse volt évtizedeken át."

Charles Geschke 1982-ben alapította az Adobe vállalatot. A cég első kereskedelmi forgalomba hozott szoftvere az Adobe PostScript volt, az innovatív, új technológia, ami forradalmasította az asztali kiadványszerkesztést.

Hirdetés

Az Adobe vezérigazgatója felidézte, Chuck (Charles Geschke beceneve) fáradhatatlan volt, többek között olyan szoftverek kifejlesztésében vett részt, mint a Acrobat, az Illustrator, a Premier Pro és a Photoshop.

A fejlesztő és üzletember még egy emberrablást is megélt 1992-ben. A rendőrség négy nap után talált rá és az elrablóira, illetve a 650 ezer dollárra, amit váltságdíjként fizettek érte.

Charles Geschke, John Warnock és Barack Obama

2009-ben az Adobe két alapítóját, így John Warnock mellett Charles Geschkét is Barack Obama, az Egyesült Államok akkori elnöke az amerikai technológiai és fejlesztési érdemrenddel tüntette ki.

Geschke felesége is nyilatkozott az őt megkereső médiumoknak, ő arról beszélt, hogy bár a férje az Egyesült Államok egyik legnagyobb cégének alapítójaként híres üzletember volt, amire nagy büszkeséggel tekintett, a központban mégis mindig a család állt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.