Hirdetés

Elhunyt Gordon Moore, a Moore-törvény megalkotója és az Intel alapítója



|

A legendás mérnök-üzletember közel 40 éven át irányította a vállalatot.

Hirdetés

Az Intel hivatalos közlemény útján tudatta, hogy életének 95. évében elhunyt Gordon E. Moore, a vállalat társalapítója. A cég által megosztott anyag nem részletezi a halál okát, csak annyi derül ki, hogy Moore békésen, a családja által körülvéve távozott a hawaii otthonában március 24-én.

A vegyész végzettségű Moore 1968. július 18-án, az integrált áramkörök társfeltalálójaként jegyzett Robert Noyce-szal közösen alapította meg az eleinte NM Electronics néven futott vállalatot, amely később Intelként vált a számítástechnika máig meghatározó szereplőjévé.

Hirdetés

Az indulás idejére Moore már jól ismert névnek számított az iparágban, az Electronics Magazine 1965. április 19-i számában megfogalmazott "Moore-törvény" révén, amely kimondja, hogy a technológiai fejlődés tapasztalatai alapján nagyjából 18 hónaponként megduplázódik az integrált áramkörök összetettsége.  

Gordon E. Moore egészen 2006-ig, 38 évig dolgozott az Intelnél, halála előtti vagyonát nagyjából 7 milliárd dollárra becsülték. Az Intel gyászjelentése egy fotóválogatással emlékezett meg a legendás üzletemberről, amit az alábbi galériában is megtekinthettek:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.