Hirdetés

Elhunyt Lou Ottens, a magnókazetta atyja



|

Neki köszönhetjük a zeneipar egyik legfontosabb eszközét.

Hirdetés

Bár a vinylekkel ellentétben a kazetták nem jöttek újra divatba (viszont kétszer annyi fogyott belőlük 2020-ban, mint egy évvel korábban), a '70-es és '80-as években ezek voltak a legnépszerűbb zenés adathordozók - több mint 100 milliárd magnókazetta talált gazdára napjainkig. Ennek feltalálója a Philipsnél 1960-tól termékfejlesztési vezetőként dolgozó Lou Ottens volt, aki 1963-ban mutatta be találmányát, mely hamar népszerűvé vált, a cég szabadalmából a Sony segítségével lett kész termék, de sokan inspirálódtak belőle.

Ottens részt vett a Compact Disk, avagy a CD megálmodásában is, ami még népszerűbbé vált, több mint 200 milliárd lemez kelt el.

Hirdetés

A kazettáról dokumentumfilm is készült: a 2016-os Cassette: A Documentary Mixtape-ben Ottens is felbukkant. 1986-ban vonult vissza, és a napokban, 94 éves korában halt meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.