Hirdetés

Elindult a Firefox Private Network



|

A Mozilla böngészőjének freemium jövőjéről árulkodik az új, egyelőre csak Amerikában használható funkció.

Hirdetés

A Mozilla a napokban mutatta be a kísérleti Firefox-kiegészítőjét, amelynek a neve Firefox Private Network (egyelőre csak Amerikában működik). Ez nem csak szoftveres kísérlet, hanem bevételi, pénzügyi is egyben. 

Hirdetés

A kiegészítő titkosítja és átirányítja a böngészési tevékenységet egy biztonságos proxyn, amit a Cloudflare működtet, vagyis gyors és megbízható. 

Ugyanakkor nem VPN-ről van szó, a Mozilla nem is említ ilyesmit. Kulcsfontosságú különbség, hogy a rendszer egyéb internetképes appjai nem kapcsolódhatnak a Firefox Private Networkhöz, és ez a tartózkodási hely elfedésére, valamint a földrajzi korlátozások megkerülésére sem jó. 

A használata ugyanakkor csak két kattintás, véd a követők, reklámok és kémkedők után, sokaknak pedig ez a böngészős védelem is elég lehet. 

A kérdés az, hogy a felhasználók hajlandóak lesznek-e fizetni. A legtöbb VPN-szolgáltató nem olyan ismert, mint a Firefox és a Mozilla, ráadásul a Mozillában bíznak az emberek, és a felhasználói táboruk is több mint 260 milliós. Amennyiben sikerül egy részüket meggyőzni a feliratkozásról, úgy fontos, Google-től független bevételhez juthat a cég.  

A Mozilla először 2017-ben említette meg, hogy a jövő mindig ingyenes alapokra épül majd, de lesznek prémium szolgáltatások is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.