Hirdetés

Elindult a Telegram Premium, ezekre az extra funkciókra fizethetünk be



|

Fizetős szolgáltatással bővült a népszerű üzenetküldő platform.

Hirdetés

A több mint 700 millió felhasználóval bíró Telegram üzemeltetői két évvel ezelőtt lengették be, hogy körüljárják az előfizetős üzleti modellben rejlő lehetőségeket, néhány köztes pletyka és szivárgás után pedig nemrég maga az alapító, Pavel Durov kürtölte világgá, hogy Telegram Premium néven exkluzív tagsági lehetőséget vezetnek be.

Akkor még nem tudtuk, hogy mennyit kell várni a szolgáltatás rajtjára, de mint kiderült, nem sokat, hiszen most hivatalosan is elrajtolt a leginkább a Twitter Blue-hoz hasonló program.

Hirdetés

Ahogy azt már Durov is kijelentette, a Telegram Premium szerencsére nem zár fizetős fal mögé meglévő szolgáltatásokat, vagyis az ingyenes ügyfelek a továbbiakban is hozzáférnek majd a platform megszokott funkcióihoz. Ami pedig a prémium tagsággal járó legfontosabb extrákat illeti, a következőkből áll a repertoár:

  • Nagyobb fájlok. Akár 4 GB-os fájlokat is küldhetünk és tárolhatunk a Telegram Cloudban, ami kétszer több, mint az ingyen elérhető 2 GB-os limit.
  • Gyorsabb letöltés. Az előfizetők a hálózaton elérhető leggyorsabb sebességgel tölthetik le a fájlokat, így csak a kapcsolatól függ, hogy milyen hamar érnek le a Telegram felhőjéből.
  • Kitágított határok. Premium tagság birtokában lényegében mindenből többet kapunk: 1000 csatornát követhetünk, 20 chatmappát hozhatunk létre, bennük egyenként 200 beszélgetéssel, hozzáadhatunk egy negyedik fiókot bármelyik Telegam alkalmazáshoz, 10 chatet tűzhetünk ki a fő listára és akár 10 kedvenc matricát is elmenthetünk.  
  • Hatékonyabb üzenetkezelés. A havidíj megfizetése a beszélgetések kezelését is megkönnyíti, így például beállíthatjuk, hogy alapból egy bizonyos mappában (pl. olvasatlan üzenetek) nyíljon meg az alkalmazás.
  • Szöveges átírás. Az előfizetéses modell egyik leghasznosabb extrája lehet, hogy ha szeretnénk, automatikusan írott szöveggé alakíthatjuk a hangüzeneteket. Az átírásokat értékelhetjük is, így segítve a rendszer javítását. A Telegram hivatalos posztjából ugyan nem derült ki, de ez valószínűleg csak angolul használható.
  • Egyedi matricák. Az extra díjért cserébe egyedi, animált matricák is járnak, havonta frissülő választékkal.
  • Feltűnőbb megjelenés. Bizonyára sokaknak lesz csábító, hogy az előfizetők animált profilképekkel különböztethetik meg magukat az ingyenes felhasználóktól, s ha ez nem lenne elég, a nevük melletti jelvény is hirdeti majd, hogy pénzt áldoztak a szolgáltatásra.
  • Prémium alkalmazásikonok. Jópofa extra, hogy a Premium felhasználók új stílusokra cserélhetik az app ikonját a főképernyőn.
  • Reklámmentesség. Az eredetileg reklámok nélkül induló Telegramon már egy ideje felbukkantak a hirdetések is, az előfizetőknek azonban soha többé nem kell ezekkel találkozniuk.

A Telegram blogposztjában a teljes lista megtalálható, illetve animált illusztrációk is mutatják, hogy pontosan miként festenek a Premium-modell jóságai. A hivatalos árazás cikkünk írásakor még nem ismert, de régiótól függően 5-6 dolláros (1900-2300 forintos) havidíjra érdemes számítani. Összességében elmondható, hogy Durovék egész tartalmas csomagot állítottak össze, a kérdés már csak az, hogy később sem helyezik-e fizetős fal mögé a közkedvelt funkciókat, illetve hogy ellenállnak-e a kísértésnek, hogy idővel a YouTube-hoz hasonlóan a reklámok számának emelésével "ösztönözzék" az ingyenes ügyfeleket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.