Hirdetés

Elindult a Windows 10 1803 kényszerfrissítése



|

A Microsoft kényszeríti a Windows 10 1803-as verzióját futtató gépeket, hogy 1903-as változatra frissítsenek.

Hirdetés

Mind tudjuk, hogy a szoftverfrissítéseket ajánlott telepíteni, de van, hogy ellenállunk, és inkább halogatjuk azokat. Van azonban, hogy a fejlesztők kényszerítenek a frissítésre, és ezt teszi most a Microsoft is. A Windows 10 1803-as verzióját futtató gépeken megkezdi az automatikus frissítést a 1903-as változatra. 

Hirdetés

A Microsoft november 12-én megszünteti a 1803-as Home és Pro verziók támogatását, tehát ha valaki ezen ragadna, akkor többé nem biztonságos operációs rendszert használ, ráadásul támogatás nélkül. 

A gondot igazából az okozza, hogy még mindig sokan használják a 1803-at. Történt ugyanis, hogy a 1809-es változat tele volt hibával, ami miatt késett, többször is. Januárban végül újra megjelent, de a tömeges frissítések teljesítményproblémákat okoztak. Sokan tehát inkább kivártak, mire minden rendeződik. 

Elavult Windows 10-et használni azonban nem jó ötlet, hiszen sok sérülékenységet találnak, amiket be is foltoznak az újabb kiadásokra. A 1803 pedig nem kapja meg azokat a javításokat, amik a 1809-ben és a 1903-ban benne vannak. 

A Microsoft gépi tanulás segítségével frissíti az érintett PC-ket. Eredetileg júniusban elkezdték volna a dolgot, de végül csak július közepén sikerült. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.