Hirdetés

Elindult az androidos digitális jóléti program



|

Ősztől elérhető a mobilfüggőség ellen kitalált funkciócsomag, de a Pixel készülékek tulajdonosai már feliratkozhatnak a bétára.

Hirdetés

Nemrég érkezett meg az Android 9 Pie operációs rendszer, amelynek részleteiről mi is beszámoltunk. Ennek része az a funkciócsomag, ami digitális jóléti program néven fut, és azt a célt szolgálja, hogy kevesebbet nyomkodjuk az okostelefonunkat. 

Hirdetés

Az Apple és a Google azután újított ezzel a funkciócsomaggal, hogy az elemzők egyre többször hívták fel a figyelmet arra, hogy az emberek túl sokat és túl sokszor okostelefonoznak, a függőség sajnos tagadhatatlan. 

A The New York Times egy fiatal lányon tesztelte az Apple Screen Time funkcióját, és a tapasztalatok szerint három hét után a felére csökkent az az idő, amit a lány az okostelefon használatával töltött. 

A Google digitális jóléti appja természetesen csak az Android 9.0 Pie rendszerben használható, és konkrétan ősszel érkezik. Addig is itt a béta, amire a Pixel készülékek tulajdonosai már feliratkozhatnak

A Dashboard mutatja a készülék és a konkrét appok előtt eltöltött időt, valamint az értesítések és készülékfeloldások számát. Az App Timer segítségével korlátozhatjuk azt az időt, amit egy nap egy app előtt tölthetünk. A korlátozás elérésekor az ikon szürke lesz, de persze megnyitható marad. A ne zavarj mód már a vizuális értesítéseket is blokkolja, míg a Wind Down lefekvéskor segít: szürkeárnyalatosra állítja a kijelzőt, hogy elvegye a kedvünket az alvás helyetti Facebookozástól. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.