Hirdetés

Elindult az Apple szereld magad-programja, amivel otthon is javíthatók az iPhone-ok



|

Már a webről is rendelhetők az Apple gyári alkatrészei, hivatalos javítási útmutatókkal és 24 órás ügyfélszolgálattal.

Hirdetés

Az Egyesült Államok elnöke tavaly nyáron rendeletben adta utasításba, hogy az ügyben illetékes Szövetségi Kereskedelmi Bizottság tegyen többet a termékek otthoni javításának biztosításáért, ami komoly diadal volt az ezért küzdő Right to repair mozgalomnak. Hogy, hogy nem, az addig heves ellenállást tanúsító Apple néhány hónappal később bejelentette, hogy támogatási programot indít a házilagos barkácsoláshoz, kizárólag az USA-ban. Nemrég pedig el is indult a Self Service Repair nevű weboldal, ahonnan az amerikaiak beszerezhetik a javításhoz szükséges kellékeket.

A webshopból egyelőre kizárólag az iPhone-okhoz vásárolhatunk alkatrészeket a hozzájuk tartozó javítási útmutatóval, ám itt sem teljes a kör, a legrégebbi támogatott modell ugyanis a 2020-as iPhone 12, tehát még a jelenleg is árusított iPhone 11 szerelgetéséhez sem jár a hivatalos segítség.

Hirdetés

A rendelhető alkatrészek repertoárja az akkumulátorból, az alsó hangszóróból, a kamerából, a kijelzőből, a SIM-tálcából és a rezgésért felelős Taptic Engine-ből áll, ezek akár csomagban is elérhetők csavarokkal, ragasztóval és egyéb elemekkel. Az akkucseréhez szükséges bundle az iPhone 12 esetében 70,99 dollárba (nettó 25 518 forintba) kerül, ebből viszont visszajár 24,15 dollár (8680 forintot), ha a vásárló elküldi az Apple-nek a hibás alkatrészt.

Az iPhone 13 Pro Maxnél így 46,85 dollárra jön ki az otthoni javítás költsége, ami valamivel olcsóbb a hivatalos szerviz 69 dolláros tarifájánál, ebben azonban nincs benne a művelethez szükséges szerszámok ára, amelyek bérlése önmagában 49 dollárt kóstál. Az viszont jó hír, hogy a szolgáltatás 24 órás telefonos és online ügyfélszolgálatot biztosít.

Az Apple azt ígéri, hogy később a Maceknél és további országokban is támogatni fogja az otthoni barkácsolást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.