Hirdetés

Elismerte a T-Mobile, hogy behatoltak a rendszerébe



|

Újabb közleményben reagált a vállalat az utóbbi évek egyik legsúlyosabb adatlopásának hírére.

Hirdetés

Tegnap írtuk meg, hogy valaki, vagy valakik 100 millió amerikai T-Mobile ügyfél adatait árulják az interneten, köztük olyan érzékeny információkkal, mint a lakcím, a társadalombiztosítási szám, vagy a jogosítvány száma.

A tolvajok 6 Bitcoint (közel 83 millió forintot) kérnek a csomagért, amely a Vice magazin jelentése szerint hitelesnek tűnik.

Hirdetés

Illetéktelen kezekbe jutva az adatok személyiséggel kapcsolatos visszaélések tömkelegéhez nyithatnak utat, hiszen az elkövetőknek lényegében minden információjuk meglenne ahhoz, hogy valamelyik pórul járt T-Mobile ügyfélnek adják ki magukat.

A távközlési vállalat tegnap még csak annyit fűzött a hírhez, hogy vizsgálja az esetet, azóta viszont kiadott egy közleményt is, melyben hivatalosan is elismerte a támadás tényét:

"Megállapítottuk, hogy jogosulatlan hozzáférés történt bizonyos T-Mobile adatokhoz, de azt még nem állapítottuk meg, hogy érintett-e bármilyen személyes ügyféladat is. Biztosak vagyunk benne, hogy sikerült lezárni a behatolási pontot, és folytatjuk a helyzet mélyreható technikai felülvizsgálatát, hogy feltárjuk bármely adat természetét, amelyhez törvénytelenül hozzáfértek. Ez a vizsgálat időt vesz igénybe, de a legnagyobb sürgősséggel dolgozunk. Az értékelés befejezéséig nem tudjuk megerősíteni az érintett adatok mennyiségét, vagy a mások által tett nyilatkozatok helytállóságát."

Magyarán a T-Mobile továbbra sem mond sokat az esetről, ami azért is rettentő kínos az amerikai szolgáltató számára, mert ha igaz a hír, ez már az utóbbi évek ötödik adatszivárgása a vállalatnál: 2017-ben például egy telefonszámokhoz utat nyitó bugot fedeztek fel, tavaly márciusban az ügyfelek pénzügyi adatai szivárogtak ki, decemberben pedig hívásadatokhoz fértek hozzá egy támadás során.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.