Hirdetés

Elítélték a kártevőfejlesztőt, aki segített egy 568 millió dolláros lopásban



|

Valerian Chiochiut bűnösnek találták: az Infraud mögött álló cyberbűnözői csoportnak segített rengeteg adatot lopni.

Hirdetés

Az Infraud mögött álló cyberbűnözői csoport újabb tagját juttatják börtönbe. Valerian Chiochiu szoftverfejlesztőt, aki kártevőírással segédkezett a szervezetnek, bűnösnek találták, amiért kifejlesztette és használta a FastPOS kártevőt, aminek segítségével rengeteg adatot loptak el. Személyazonosságokat és kártyaadatokat, bizalmas adatokat is szereztek, összesen 568 millió dolláros veszteséget generáltak a károsultaknak. 

Hirdetés

A szervezetet 2010-ben hozták létre, a tolvajok lopott és hamis kártyákkal akartak termékeket vásárolni, kifinomult módszerekkel dolgoztak, és 2017 tavaszára több mint 10 000 regisztrált tagot gyűjtöttek. Az egyik társalapítót június végén ítélték el. 

A bíróság egyébként nem ünnepel győzelmet, ugyanis csak néhány tagot sikerült előállítani, többen szabadon vannak, egy másik társalapító is. A büntetés pedig várhatóan egyáltalán nem rémíti el a cyberbűnözőket a tevékenységüktől. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.