Hirdetés

Elképesztő lett a világ legkisebb ThinkPad laptopja



|

64p-t OLED kijelzőt, TrackPoint vezérlőt és 20 MHz-es processzort kapott a világ legkisebb ThinkPad laptopja.

Hirdetés

Paul Klinger imádja a DIY jellegű dolgokat és a számítógépeket, és úgy döntött, hogy összerakja a világ legkisebb ThinkPad laptopját. Méghozzá egy olyat, amin lehet játszani, például a Tetris, a Lunar Lander vagy a Snake nevű klasszikusokkal. 

Hirdetés

Az úgynevezett ThinkTiny laptop még TrackPoint vezérlőt is kapott a klasszikus, 7-soros billentyűzetben. 

Klinger korábban is csinált már mini PC-t, az játékra volt kitalálva, RGB-s világítással. A koncepciót a ThinkTiny emelte új szintre, 300 mAh-s akkumulátorral, vagyis ezúttal mobilis az alkotás. 

A laptop alapját egy 14-tűs ATtiny1614 mikrokontroller adja, 20 MHz-en működik, és 128 x 64-es OLED-kijelzőhöz kapcsolódik. A házat és a műanyag alkatrészeket egy Prusa Mk3 3D-nyomtatóval készítette az ötletgazda. Akinek van hasonlója, az a közzétett tervekkel és némi ügyességgel maga is csinálhat egy ThinkTinyt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.