Hirdetés

Elképesztő összeget fizetnének az első USB-C-s iPhone-ért



|

Hajmeresztő vételárnál tart a barkácsolt telefon eBay-aukciója.

Hirdetés

Októberben számoltunk be róla, hogy a Svájci Szövetségi Technológiai Intézet mesterszakos hallgatója, Ken Pillonel nem várt tovább az Apple-re, és saját kezűleg hozta létre a világ első USB-C-s iPhone-ját.

Az átalakított iPhone X híre gyorsan bejárta a világsajtót, az élelmes fiatalember ezért úgy döntött, hogy pénzre váltja az 5 perces hírnevet, az eBayen bocsátva áruba munkája gyömülcsét.

Az árverés november elsején kezdődött, Pillonel pedig nem is volt kapzsi, mivel 1 dolláros kikiáltási árral indította a versenyt.

Hirdetés

Szerénységét megjutalmazta a piac, a lelkes vásárlójelöltek ugyanis órák alatt felverték az árat: cikkünk írásakor már 100 100 dollárnál, vagyis nagyjából 31 millió forintnál tart a licit.

Magyarán valaki hajlandó egy luxusautó árát kiperkálni egy barkácsolt telefonért, amit a leírás szerint még frissíteni vagy visszaállítani sem szabad, Pillonel ugyanis csak így tudja garantálni a 100%-os működését. A készítő továbbá abba is beleegyezést kér, hogy a nyertes nem használja majd elsődleges készülékként az egyedi iPhone X-et.

Az árverésből még több mint 5 nap van hátra, így a győztes ajánlat akár sokkal magasabb is lehet . A hirdetés előzményei alapján a legnagyobb ugrást eddig 65 ezer dollárnál könyvelhette el az aukció, amikor is valaki egy 15 ezer dolláros emeléssel 80 ezer dollárra tornázta az árat.

A győztes mindenesetre nem biztos, hogy sokáig örülhet majd a portéka egyediségének, az Európai Unió ugyanis kényszerítené a gyártót az átállásra. Egyes vélekedések szerint viszont a cupertinóiak inkább teljes egészében el fogják hagyni a fizikai portot az almás telefonokról, így az USB-C-s változat akár még jó befektetésnek is bizonyulhat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.