Hirdetés

Elképesztő teljesítménnyel érkezhet az új Mac Pro



|

Az Apple állítólag már teszteli az M2 Ultra és az M2 Extreme processzorokat, amelyek az új csúcsgépet hajthatják.

Hirdetés

Az Apple még 2019-ben mutatta be a kimondottan profiknak szánt Mac Pro ma is kapható modelljét, melynek a frissítése így már igencsak aktuálisnak mondható, hiszen ez az utolsó almás számítógép, amiben még nem a cég saját fejlesztésű M-szériás processzorai dolgoznak.

A pletykák szerint azonban már javában készül az utód, melynek kapcsán most a megbízhatóbb elemzők táborát gyarapító Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa osztott meg egy izgalmas értesülést.

Hirdetés

A legutóbbi hírlevelében Gurman azt írja, hogy habár a nagyközönség még az M2 Maxet sem láthatta, az Apple főhadiszállásán már a Mac Próba szánt M2 Ultra és M2 Max processzorokat is tesztelik. Az újságíró úgy tudja hogy a két chip a következő tulajdonságokkal bír majd:

  • M2 Ultra: 24 CPU-mag, 76 GPU-mag
  • M2 Extreme: 48 CPU-mag, 152 GPU-mag

Összehasonlításként, az Apple eddigi egyetlen leleplezett második generációs chipje, az alap M2 8 CPU- és 10 GPU-maggal bír, az M2 Max kapcsán pedig 12 CPU- és 38 GPU-magról csiripelnek a madarak. Magyarán az M2 Ultra és Extreme-chipekkel szerelt Mac Prók elképesztő teljesítményt kínálhatnak majd.

Az elemző azt is tudni véli, hogy a cupertinóiak jelenleg egy M2 Ultrával (24/76 mag) futó konfigurációt tesztek, 192 GB memóriával és macOS 13.3 operációs rendszerrel. A Mac Pro-frissítés megjelenési dátumát illetően viszont továbbra sincs pontosabb információja, mindössze annyit ír, hogy valamikor 2023-ban kerülhet rá sor.

Addig pedig még befuthatnak a 14 és 16 hüvelykes MacBook Prók az új M2 Pro és M2 Max SoC-okkal, illetve egy Mac Mini frissítést is kaphatunk a MacBook Airben és a 13 hüvelykes MacBook Próban már látott M2 processzorral, így mozgalmas hónapok elé néz a Mac-paletta, ha minden pletyka beigazolódik.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.