Hirdetés

Elképesztően belassultak a Google Pixel 2 XL okostelefonok



|

A Google veterán mérnökei sem tudják, hogy mi lelte az óriás aktuális zászlóshajóit, amelyek közül sok szinte használhatatlanná vált.

Hirdetés

Alapvetően nagyszerű dolog, hogy a Google-nek is vannak prémium zászlóshajói, amelyek ráadásul a többi androidos okostelefonhoz képest sokkal hamarabb kapják meg az aktuális Android frissítéseket. Azt is érdemes azért megjegyezni, hogy mindezt korábban sokkal olcsóbban és kevesebb hibával kínálta a Google a Nexus széria keretében. 

Hirdetés

A Pixel okostelefonok hiába kapnak nagyon gyakran frissítéseket, sajnos gyakran küzdenek hibákkal, amelyeknek jelentős részét ráadásul pont a frissítések okozzák. Mostanában a Pixel 2 XL csúcskészülékek tulajdonosai például arra kezdtek el panaszkodni, hogy a mobiljuk jelentős mértékben belassult, annyira, hogy már gyakorlatilag használhatatlan. 

A Google egyik mérnöke is megszólalt a témában, és több érintett modell kipróbálása után maga is megdöbbent, hogyan akadozhat ennyire egy okostelefon. A lassulás az appokat és az animációkat is érinti. Ha valaki a bekapcsológomb dupla megnyomásával nyitná meg a kamerát, akkor állítólag 10 másodpercet kell várnia a művelet befejeződésére. 

Névtelen források szerint a Google három lehetséges magyarázatot talált ki a lassulásokra, de egyiket sem hajlandó nyilvánosságra hozni. A háromból egy hiba jelenthet jogosultságot a garanciális cserére. 

Remélhetőleg a Google hamarosan további információkat közöl, és a Pixel 2 XL tulajdonosainak lesz menekülőútja. A készülék elvégre még a csúcsmodellek között is nagyon drágának számít Európában, és ha nem is érintett az összes készülék, a vásárlók akkor sem várnák, hogy kevesebb mint egy év után ilyen kellemetlenségekkel kelljen küzdeniük az 1000 eurós kategóriában. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.