Hirdetés

Elképesztően jó évet zárt az Alexa



|

Meglepően jól teljesített 2017-ben az Amazon virtuális asszisztense.

Hirdetés

2017-ben kisebb meglepetésre, de igen népszerűnek bizonyultak az okoshangszórók - a trend egyik legnagyobb nyertese pedig az Amazon virtuális személyi asszisztense, az Alexa. 

Hirdetés

Az Alexa nem csak az Echo szériás termékekben kapott helyet, hanem például az HTC U11 és a Huawei Mate 9 okostelefonokban is. 

2017-ben rengeteg új dolgot is tanult az Alexa. Képes lett például zenés ébresztő beállítására, Amerikában és Kanadában ingyen telefonhívások bonyolítására, illetve más Echo-felhasználok irányába az üzenetküldésre. 

Tavaly az Alexa-skillek száma 5000-ről 25 000-re nőtt, és bár a legtöbb ingyenes, akadtak előfizetéses modell formájában igénybe vehetőek. Úgy néz ki, hogy 2018-ban még több ilyen lesz. 

Az Amazon asszisztense immáron 10 egyedi hang felismerésére is alkalmas - ennek köszönhetően a gyerekek sem rendelhetnek majd össze-vissza mindenféle terméket a szülők engedélye nélkül. 

Az óriás állítólag dolgozik azon is, hogy az Alexa képes legyen felismerni az érzelmi állapotunkat az alapján, hogy elemzi a reakcióinkat egy kérdésre, vagy éppen figyeli, hogy miként adunk ki egy parancsot. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.