Hirdetés

Elképesztően jó kamerarendszerrel támad kedden a Huawei Mate 20 Pro



|

A legapróbb hiányzó részletek is kiderültek a Huawei következő zászlóshajójáról, amely annyiba kerül majd, mint a Samsung Galaxy Note 9.

Hirdetés

A Huawei Mate 20 Pro készülékről régóta folyamatosak a szivárgások, így igazán sok meglepetés már nem maradt az október 16-án esedékes bemutatóra. A legutóbbi jelentésből ráadásul a legapróbb hiányzó részletekre is fény derült

Hirdetés

A legfontosabb érdekességet persze a tripla hátlapi kamera jelenti. A fő szenzor ezúttal is 40 megapixeles lesz, f/1.8-as rekeszérték jellemzi, és FusionMind technológiával kombinálja a pixeleket, hogy éjszaka még jobb fotókat készítsen. 

A P20 Próhoz hasonlóan a Mate 20 Prón is lesz telefotós kamera, itt azonban az f/2.4-es megoldás 8 helyett már 20 megapixeles lesz, és 3x-os optikai zoom helyett 5x-os optikai nagyítást kínál majd. Mindezt egy új, 8 megapixeles széles látószögű kamera egészíti majd ki. A tripla kamerarendszer ultramakró fotók készítését is támogatja, 2,5 centiméterről. Az előlapra 24 megapixeles szenzor kerül. 

A Mate 20 Pro egy igen nagy, 6,39 hüvelykes, lekerekített szélű kijelzőt kap, képernyőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasóval, 3120 x 1440-es felbontással. A szenzorsáv elég széles lesz (a vízcsepp alakú a sima Mate 20-é), de 3D-s arcfelismerést támogató eszközöket rejt. A Kirin 980-as csúcslapkát 6 GB RAM egészíti majd ki, 128/256/512 GB tárhellyel. Ez utóbbi 256 GB-os nanoSD memóriakártyával lesz bővíthető, ezt a Huawei fejlesztette. 

Az akkumulátor 4200 mAh kapacitásúra nő, támogatja a 40 wattos gyorstöltést, vagyis a SuperCharge 2.0 30 perc alatt 70 százalékra tölti az energiaforrást. A gyorstöltő ott lesz a dobozban. A vezeték nélküli töltés is támogatott lesz. 

A Mate 20 Pro már IP68-as vízvédettséggel érkezik, illetve Android 9 Pie rendszerrel és EMUI 9.0 kezelőfelülettel. Feketében, kékben, Twilight árnyalatban és zöldben lesz elérhető, elvileg pontosan ugyanannyiért, mint a Samsung Galaxy Note 9. Egyes források szerint drágábban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.