Hirdetés

Elkerülhette volna a HomePod-botrányt az Apple



|

A dizájnszakértők szerint nem tesztelte megfelelően az okoshangszórót az Apple, és most drága lesz kijavítani a hibát.

Hirdetés

Az Apple nemrég fejest ugrott az okoshangszórók világába, és bár a HomePodot a legbutább modellnek tartják a piacon, azért elképesztően jól szól, és passzol az Apple termékekhez. Sajnos azonban hajlamos fehér köröket hagyni a fa felületeken, ezért aztán újabb nagy botrány robbant ki az Apple körül

Hirdetés

A jelenséget alaposan felkapta a média, és persze a felhasználók, közösségi oldalak is. A fehér foltok akkor jelennek meg, ha a HomePod zenét játszik le: ilyenkor a vibráció miatt a szilikon talp reakcióba lép az olajalapú szerekkel kezelt fa felületekkel. 

Az Apple elismerte a hibát, és azt tanácsolja a felhasználóknak, hogy tegyék máshová a terméket, majd ápolják újra a fa bútort. 

Az ipari dizájnszakértők véleménye szerint az Apple elkerülhette volna ezt az újabb botrányt, ha megfelelően alapos tesztelésnek veti alá a HomePodot, még a megjelenés előtt. 

Ignazio Moresco, a Microsoft és az Ericsson korábbi dizájnszakértője szerint nem teszteltek eleget (és megfelelő feltételek mellett), pedig nyilvánvaló volt, hogy a fa felületetek találkoznak majd a termékkel. Amennyiben kellően szigorú eljárásokat követtek volna, észreveszik ezt a bakit. 

Cezar Viramontes, az Y Studios ipari dizájnere nagyon meglepődött, de úgy gondolja, hogy a gyártás következő szakaszában ezt a problémát már orvosolják. A termékfejlesztésekkel foglalkozó Gregor Berkowitz szerint a gond az volt, hogy az Apple-nek nincs tapasztalata a hangszórók gyártásában. Egy hagyományos cég (a szektorban) ilyesmire is gondolt volna, és van már tapasztalata ilyen kérdésekben. 

Berkowitz kitért arra is, hogy az Apple-nek ideje újragondolni a gyártási eljárást, és száműzni ezt a hibát. Szerinte ez nem lesz olcsó, ráadásul 2-6 hétbe is beletelhet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.