Hirdetés

Meglepő versenyző villantott kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót



|

Az Apple és a Samsung helyett egy Vivo nevű készüléken bukkan fel. Bár a név ismeretlen lehet, azért a mögötte álló fejlesztőket jól ismerjük.

Hirdetés

Amióta az okostelefonokon megjelentek az első ujjlenyomat-olvasók, folyamatosan megy a huzavona azon, hol zavarják a legkevésbé a használatot. Az előlapon egy ideig jól elfértek a Home gombba építve, de az új divat már a faltól-falig kijelző, ezért a Home gomb is eltűnt a maga fizikai valójában. Jó páran a hátlapra száműzték a kis kiegészítőt, ahol meg néha macerás elérni, szóval ez sem az igazi, de továbblépni eddig senki sem tudott.

Hirdetés

A legtöbben a Samsungtól és az Apple-től várták, hogy megoldásként kifejlesztik az érintőkijelzőbe (pontosabban alá) épített érzékelőt, amely sehol nem foglal külön helyet. Bár ez kézenfekvő megoldásnak tűnt, de egyik gyártó sem készült el működő változattal, a szakértők szerint a Note 8-ba és az iPhone X-be egyaránt jósolt funkciót egyszerűen nem tartották elég biztonságosnak ahhoz, hogy így is működjön.

Ehhez képest derült égből csapott le az a videó, amelyben egy Vivo márkanéven megjelent készüléken már éles használat közben is látható, ahogy a tesztelő az érintőkijelző megfelelő pontjára tapintva oldja fel a telefont.

Mielőtt valaki arra gyanakodna, hogy valamilyen olcsó, távol-keleti vacak lapul a készülékház alatt, megnyugtatásul gyorsan ellőjük, hogy a Vivo fejlesztéséért nem más, mint a OnePlus és az Oppo márkanevekért felelős vállalat felel, ráadásul karöltve a biometrikus azonosítás terén úttörőnek számító amerikai Synaptics céggel.

Más kérdés, hogy a Vivo mikor jelenik meg Európában és a világ más részein Kínán kívül, ha megjelenik egyáltalán. Viszont az újdonság azt is jelentheti, hogy ha mindezt Kínában már megcsinálták, akkor egyre esélyesebb, hogy a soron következő Samsung csúcsmobilon, iPhone-on, vagy akár más neves gyártók eszközein is hamarosan megjelenhet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.