Hirdetés

Elkészült az első hajtogatós iPhone, csak épp az Apple nem tud róla



|

Egy youtuber nem várta meg, míg az Apple is követi a legújabb trendet.

Hirdetés

Az Apple kapcsán évek óta pletykálják, hogy előbb-utóbb a cupertinóiak is beszállnak a hajtogatós telefonok piacára, amire a közismert almás szivárogtató, Ming-Chi Kuo szerint leghamarabb 2024-ben kerülhet sor.

Egy kínai videós azonban úgy döntött, hogy nem várja meg, amíg Tim Cookék malmai befejezik az őrlési folyamatot, és saját kezűleg készítette el az első összehajtható, pontosabban szólva behajtható iPhone-t.

Hirdetés

A youtuber végül egy Motorola Razr és egy iPhone X házasításával oldotta meg a feladatot, az iPhone V-nek hívott végeredmény pedig még azzal együtt is lenyűgözően sikerült, hogy csak 90 fokos szögben lehet meghajlítani. Érdekesség, hogy ehhez nem a Motorola, hanem az iPhone X saját kijelzőjét használta a videós, amely az üveg védőréteg eltávolításával elegendő rugalmasságot kínált.

A Frankenstein-készülék megszületéséhez számos elbontott telefonra és összesen 200 napnyi munkára volt szükség, de a létrehozója továbbra is csak 0.1-es verzióként jellemzi, mivel több kompromisszumot is meg kellett kötnie. Az egyik például a mindössze 1000 mAh-s akkumulátor, amely az iPhone-ok történetének legrövidebb üzemidejét kínálja, és a vezeték nélküli töltés fogadására sem képes.

Ennek ellenére emeljük a képzeletbeli kalapunkat a videós előtt, aki méltó kihívója lett annak az egyetemistának, aki tavaly elkészítette a világ első USB-C-s iPhone-ját, szintén egy iPhone X-ből. Ha abból indulunk ki, hogy mennyit fizettek érte az eBayen, a kínai "kollégája" akár meg is gazdagodhat az iPhone V-vel.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.