Hirdetés

Elkészült az első női töréstesztbábu, és ez tényleg nagy dolog



|

Nem is gondolná az ember, mennyire fontos lehet ez.

Hirdetés

A különféle standard töréstesztbábuk ugyanúgy néznek ki. Olyannyira hasonlóak, hogy az 1970 óta gyártott bábuk közül (bár minden bizonnyal nem erre figyeltek eddig az embere) kivétel nélkül mind férfi, vagy pedig gyermek. Egészen a mai napig nem készült tehát olyan tesztbábu, ami a női testet formálta - ami értelemszerűen bizonyos aspektusaimban különböző a férfiétől.

Most azonban egy svéd kutatócsoport változtatott ezen a tendencián, megalkották az első női töréstesztbábukat. De mindez miért olyan fontos?

Nos, azért, mert az autógyártók eddig a tervezésnél csak a felnőtt férfiakat és a gyermekeket (a gyerekbábu egy 12 éves, 149 centis kislánynak felelt meg) tudtak "kalkulálni" a tervezés során.

Hirdetés

 Nagyon fontos lenne pedig az is, hogy a biztonsági fejlesztések során a nőkre is külön figyelmet szenteljenek. A Virginiai Egyetem kutatása szerint ugyanis a nők sokkal könnyebben megsérülhetnek a balesetben, mint egy férfi.

Dr. Astrid Linder, a vizsgálat vezetője a következőket mondta:

"Statisztikákból tudjuk, hogy a nők nagyobb veszélyben vannak egy ütközéskor, ezért fontos, hogy a biztonsági tesztelések során ők is képviselve legyenek."

A női baba 162 cm maga, súlya pedig 62 kg. Remélhetőleg az új svéd bábuk segíteni tudják majd ezen a téren a gyártók munkáját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.