Hirdetés

Elkészült az okostelefonos bioszenzor, ami mindent tud rólad



|

A MediaTek legújabb modulja nem csak a pulzus és a véroxigénszint mérésére alkalmas.

Hirdetés

A MediaTek nevéről általában az olcsó és a középkategóriás okostelefonokba kerülő chipek jutnak az eszünkbe. A cég azonban most olyan modult fejlesztett ki, amely okostelefonokba való, és számos egészségügyi adat mérésére, kijelzésére alkalmas. 

Hirdetés

A MediaTek Sensio MT6381 tulajdonképpen egy 6-az-1-ben bioszenzormodul. Egy olyan komplex hardveres és szoftveres megoldásról van szó, amely képes a pulzus, a szívfrekvencia-variabilitás, a véroxigénszint és az SpO2-szint mérésére, továbbá elektrokardiográfiai és fotopletizmográfiai mérésekkel is szolgál. 

Az eredmények érdekében az ujjunkat a fényérzékeny szenzorra kell helyeznünk, és nagyjából 60 másodpercig ott is tartanunk. Ez tehát messze nem ugyanaz a passzív monitorozás, mint amit egy viselhető eszköz biztosít jelenleg. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy mekkora az igény az effajta modulokra okostelefonokban, azonban az jól látszik, hogy a MediaTek már nem csak SoC-k fejlesztésében gondolkozik. A modul 6,8 x 4,9 x 1 milliméteres, és 2018 elején válik elérhetővé. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.