Hirdetés

Elkezdte a 6G fejlesztését a Huawei



|

A kanadai kutatás-fejlesztési központjában indította el a fejlesztéseket a kínai óriás.

Hirdetés

A legtöbb szolgáltató még legjobb esetben is az 5G bevezetésénél tart, vagy azt tervezgeti. A Huawei azonban már elindította a saját kutatásait a 6G-s hálózati megoldásokkal kapcsolatban. A munka a kínai óriás Kanadában lévő kutatás-fejlesztési központjában zajlik. 

Hirdetés

A jelentések alapján a Huawei szorosan együttműködik 13 egyetemmel és kutatóintézettel a 6G-vel és annak lehetséges felhasználási területeivel kapcsolatban. A Huawei előrejelzései szerint a 6G-s technológia kereskedelmi fronton leghamarabb 2030-ban válhat majd elérhetővé. 

Apró érdekesség, hogy a Samsung idén már korábban jelezte, elindította a 6G-s fejlesztéseket Dél-Koreában. Mindezek fényében nem meglepő, hogy több óriáscég is szeretne időben bekapcsolódni, hogy a 6G-s korszakban meghatározó szereplő lehessen. 

Júniusban a Nokia, az Ericsson és az SK Telecom stratégiai együttműködésbe kezdett a 6G fejlesztése kapcsán. A munka jelenleg persze inkább csak elméleti, a 6G-re még sokat kell várnunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.