Hirdetés

Elkezdte levédetni a HongMeng nevet a Huawei



|

Számos országban elkezdte védjegyeztetni a HongMeng nevet a kínai gyártó - többek között az EU-ban is.

Hirdetés

A Huawei gőzerővel dolgozik azon, hogy leváltsa az Androidot, és nagyjából ősszel kiadja az első eszközeit a saját operációs rendszerével. Állítólag 1 millió HongMeng OS-t futtató eszközt már le is szállítottak tesztelésre, de a Huawei számos országban elkezdte levédetni a HongMeng nevet is. 

Hirdetés

A WIPO adatbázisából kiderül például, hogy a HongMenget a Huawei le akarja védetni többek között Ausztráliában, Kanadában, az EU-ban, Indiában, Mexikóban és Thaiföldön is. 

Kínában a CNIPA a múlt hónapban engedélyezte a védjegyeztetési eljárást. A leírások szerint a HongMenget számos eszközön, például mobilokon, tableteken és PC-ken használják majd. 

A Huawei nehéz feladat előtt áll, a legnagyobb kérdést pedig az appok elérhetősége jelentheti egy új rendszernél az Android és az iOS ellen. A kínai cég az Aptoide alkalmazásboltot szeretné megcsípni a Google Play Áruház helyére. Van persze saját App Gallery boltja is, de ahhoz, hogy nemzetközileg elfogadják a rendszert, a top appokat mindenképp elérhetővé kell tennie a vállalatnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.