Hirdetés

Ellopott autót segített megtalálni az Apple AirTag



|

Jól tette egy memphisi férfi, hogy a kocsijában hagyta az eszközt.

Hirdetés

Roppant hasznos kütyü az Apple AirTag, és amellett, hogy elsősorban a mindennapi eszközeink követésére tervezték, különböző módokon segítette már a tulajdonosokat az amerikai gyártó fejlesztése. Sajnos az sem ritka, hogy visszaélnek az AirTag használatával, így vannak, akik más emberek mozgását tartják számon, és egyes esetekben még gyilkossághoz is vezetett a nyomkövetés.

A promlémák megelőzése érdekében az Apple már törekszik a változásokra, és több olyan pozitív történetet is megismerhettünk, amiben tényleg hasznos volt az AirTag nyomkövető funkciója.

Hirdetés

Az egyik ilyen eset egy memphisi férfihez, Joshua Wylie-hoz kapcsolódik, aki az egyik AirTagjét már tudatosan hagyta az autójában. Mivel korábban feltörték a Hyundai Santa Fe autóját, és a rendőrség jelentése alapján lopási kísérletet is tettek, Wylie számított arra, hogy valaki vissza fog térni.

A férfi nemcsak felszerelt a házára egy megfigyelő kamerát, amely fókuszába parkolta az autót, hanem a SUV-ban elrejtett egy AirTaget, hogy felkészülhessen a lehetséges lopásra. A gyanúja beigazolódott, tényleg feltörték és elvitték az autót, de Wylie a helyi rendőrséggel együttműködve hamar megtalálta a járművét. A kamerája rögzítette a lopást, az AirTag nyomkövetésével pedig hamar kiderült, hol hagyták a Hyundait.

Tavaly hasonló módszerrel találta meg ellopott biciklijét egy amerikai férfi, aki a kerékpárra rögzített táskájában hagyott egy AirTaget.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.