Hirdetés

Elmarad az elődjétől az iPhone 14 Pro Max üzemideje



|

Kevesebb ideig bírja szusszal az Apple aktuális csúcsmodellje, mint a tavalyi.

Hirdetés

Az Apple az idén az összes puskaporát a prémium iPhone 14 Próra és 14 Pro Maxre tartogatta, hiszen csak ezek a modellek kapták meg az A16 Bionic processzort, a 48 megapixeles hátoldali kamerát, az animációkkal turbózott kamerakivágást és az ahhoz illő átdolgozott kijelzőt.

Egy friss teszt szerint azonban van egy igen lényeges terület, amelyben a friss zászlóshajónak nem sikerült felérnie a tavaly ősszel piacra dobott iPhone 13 Pro Maxhez, ez pedig nem más, mint az üzemidő.

Hirdetés

A kezdetben csak kamerákkal foglalkozó, de az utóbbi években már átfogó mobilos összehasonításokat is készítő DXOMARK ugyanis arra jutott, hogy az ultra-prémium kategóriában még mindig a 2021-es csúcsmodell a világ legjobb akkuteljesítményt nyújtó okostelefonja, míg az iPhone 14 Pro Max csak a második helyre futott be.

Az üzemidőt, valamint a részleges és teljes töltéshez szükséges időt is figyelembe vevő teszten a DXOMARK összesen 133 pontra értékelte az új üdvöskét, míg az iPhone 13 Pro Max 136 ponttal őrzi a vezető pozícióját. A végső pontszám egy összefoglaló érték, amelyet az autonómiával (ez azt takarja, hogy a különböző felhasználási körülmények között meddig bírja szuflával a mobil), a töltéssel és az energiahatékonysággal kapcsolatos eredményekből kalkulálnak ki.

Az iPhone 14 Pro Max mindegyik említett alkategóriában rosszabbul teljesített (151/107/140 pont), mint a közvetlen felmenője (156/108/142 pont). Mindezt azonban annak fényében kell értékelni, hogy az újonc akkumulátora jobb kijelzőt (a DisplayMate szerint a világ jelenlegi legjobbját), jobb kamerát és valamivel nagyobb teljesítményű processzort hajt meg, miközben még csökkent is a nyers kapacitása (i13 Pro Max: 4352 mAh, i14 Pro Max: 4323 mAh).

Érdekesség, hogy a telepet még ennek ellenére is tovább (2 óra 21 percig) tart feltölteni, mint az iPhone 13 Pro Maxét (2 óra 11 percig). A DXOMARK ki is emelte a negatívumok között a lassú töltést, amit mi is megjegyeztünk a kisebb iPhone 14 Próról szóló tesztünk során.

Az Apple egyébként a saját  weboldalán csak annyit ír az idei zászlóshajó üzemidejéről, hogy  29 órán át bírja a videólejátszást, amivel 1 órát ver az iPhone 13 Pro Maxre. A DXOMARK viszont 3 óra különbséget mért a készenléti időben, méghozzá a 2021-es készülék javára (65 vs. 68 óra). Akárhogy is legyen, még a teszt alapján sem mondható, hogy hatalmas lenne a különbség a két generáció között, az viszont bizonyos, hogy nem az üzemidőbeli ugrás fogja eladni az aktuális almás fenevadat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.