Hirdetés

Elmosódnak a határok az iPhone-os és a maces appok között



|

A Bloomberg szerint az iOS-es és a macOS-re írt appok egyesítése már idén nyáron megkezdődik, 2021-ben pedig egyetlen app fut majd minden Apple platformon.

Hirdetés

Az Apple számítógépein macOS rendszer fut, az okostelefonjain és táblagépein pedig iOS. Ennek ellenére úgy néz ki, hogy hamarosan ugyanazok az appok futnak majd minden Apple eszközön. 

Hirdetés

Az Apple tavaly jelentette be, hogy egy többéves projektet indít, amelynek a célja, hogy lehetővé tegye az iOS-es appok futtatását a Maceken. A Bloomberg most konkrét menetrenddel jelentkezett

Az óriás idén nyáron kiad majd egy SDK-t, ami lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy könnyen átportolják az ipades appokat macOS-re. Jövőre már az iPhone-os appokkal is meg lehet majd tenni ugyanezt. 2021-ben pedig nem lesz szükség többé portolásra, elég egyetlen app, és az az Apple minden platformján fut majd. 

Az időpontok persze változhatnak, az Apple pedig szokás szerint semmit sem erősített meg hivatalosan. 

A fejlesztők számára mindez azért jó egyébként, mert elég egy appot megírniuk, hogy az Apple mobilokon, tableteken, laptopokban és asztali gépeken is fusson. Így ráadásul minden rendszeren nőhet a kínálat. A felhasználóknak pedig nem kell többször fizetniük valamiért, ráadásul egy adott funkciót bárhol használhatnak majd. Feltéve, hogy az Apple összekapcsolja az alkalmazásboltjait. 

Érdekesség, hogy nem csak az Apple akart már univerzális platformot létrehozni az appokhoz. A Microsoft is megpróbálta, de a mobilos Windows halála óta az UWP csak asztali gépekre, laptopokra és tabletekre érvényes. A Google pedig folyamatosan mossa össze az Androidot és a Chrome OS-t. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.