Hirdetés

Áramkimaradások jönnek Magyarországon, készülj fel!



|

Akár órákig is tarthatnak Budapesten és egyéb településeken az áramszünetek a következő két hétben. Az időzítés kissé kemény, de pánikra semmi ok.

Hirdetés

Az ELMŰ bejelentése szerint átfogó, nem halasztható karbantartási munkálatokra kerül sor, amely főként Budapestet érinti, de emellett néhány tucat egyéb településen is számítani lehet rá országszerte. Szerencsére, mivel előre tervezett beavatkozásokról van szó, már most lehet tájékozódni arról, hogy a környékünk érintett-e, és ha igen, mikor lehet rá számítani.

Hirdetés

A karbantartási munkálatok helyszínét, dátumát, kezdő és befejezési időpontját meg lehet tekinteni az ELMŰ weboldalán, de egy közvetlenül is elérhető Excel-fáljban is lehet keresgélni - ne ijedjetek meg, ha épp nem elérhető az oldal, a hiba nem a ti készüléketekben van, érdemes ilyenkor egy kicsit később ismét próbálkozni. Emellett pedig arra is van mód, ha bármilyen okból elmenne az áram, egy online térképen keressük meg, hogy valamilyen karbantartásról, vagy hibáról lehet szó.

Nem túl szerencsés az időpont akkor, amikor egyre többen kényszerülnek teljes vagy részleges otthoni karanténra, távmunkára, valamint a gyerekek is otthonról tanulnak. Az Elmű-ÉMÁSZ szerint viszont sajnos mindenképp most van szükség a karbantartási munkákra, pont azért, hogy később ne legyen nagyobb leállás - a mostani lista amúgy is csak a legfontosabb eseteket érinti, minden más, kevésbé sürgős munkát elnapoltak.

Épp ezért mindenki nézze meg inkább jó előre, lesz-e a környékén karbantartás és készüljön fel arra a pár órára: a távmunkások jelezzék munkáltatóik felé a lehetséges szünetet, ahogy az otthonról tanuló diákok esetén is érdemes értesíteni az iskolát, vagy az érintett órákat tartó tanárokat. És persze a telefon legyen feltöltve, hogy addig se legyen senki elvágva a világtól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.