Hirdetés

Elnémítja a weboldalakat a Chrome



|

A Google hamarosan lehetővé teszi, hogy domainalapon hallgattassuk el az oldalakat.

Hirdetés

Böngészés közben mindig kellemetlen pillanat, amikor a megnyitott oldalak valamelyike a háttérben reklámot vagy híreket kezd el lejátszani a hangszórón keresztül. 

Hirdetés

A legtöbb modern böngésző egy külön ikonnal segít kideríteni, hogy honnan jön a hang. A Chrome és a Firefox még azt is lehetővé teszi, hogy az ikonon jobb gombot nyomva az oldalt elnémítsuk. 

Sajnos a következő látogatáskor azonban ez ismét megtörténhet. A Google a jelek szerint ennek szeretné most az elejét venni, ugyanis dolgozik rajta, hogy az oldalakat a jövőben domainalapon legyen képes lenémítani a Chrome. 

François Beaufort megjegyezte, hogy az új opció akkor jelenik meg, amikor az oldalak információs gombjára nyomunk a címsor szélén (ez a rész ad visszajelzést az oldalak biztonságosságáról is). 

Ennél a résznél választhatjuk ki, hogy egy adott oldal játszhasson-e le hangot, esetleg kérjen engedélyt tőlünk. A Chrome fejlesztőcsapata jelenleg kísérletezik a funkcióval, azonban a Chrome Canary buildjében már bárki tesztelheti a [-enable-features=SoundContentSetting] bekapcsolásával. Idővel a béta és a stabil verzió is megkapja a frissítést. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.