Hirdetés

Élő homárok között próbáltak videokártyákat csempészni



|

Sajnos kiderült, hogy a homárok nem alkalmasak videokártyák elrejtésére.

Hirdetés

Kína szigorúan őrzi a határait, az illegális határátlépéseken túl a csempészekre koncentrálva, hiszen az országba nem lehet csak úgy, mindenféle nyugati technológiákat bevinni. Igen ám, de eközben a kínai vezetés igyekszik minden eszközzel felturbózni saját katonaságát és tudományos kutatólaborjait, ezért még az is előfordul, hogy saját célra csempésznek be ezt-azt.

A leggyakrabban memóriamodulokat, processzorokat és grafikus kártyákat próbálnak átvinni a kínai határon, a közelmúltban bevezetett amerikai szankciók miatt pedig jelentősen megnőtt a hasonló próbálkozások száma, mivel a megszorítások következtében bizonyos amerikai tech-cégek portékáit nem lehet legálisan beszerezni Kínában. A csempészáru értéke is kúszik felfelé, az elmúlt időszakban ugyanis nagyjából négymillió dollár értékű technológiát próbáltak átjuttatni a határon.

Hirdetés

Emiatt történhetett meg az a bizarr eset is, amikor egy határátlépésre jelentkező furgonban, 200 élő homár közé rejtve 70 darab Nvidia Quadro K2200 típusú grafikuskártyát találtak a vámosok.

A Hong Kong-i vámhivatal szerint a rakomány összértéke 76 500 dollárra, azaz szűk 26 millió forintra rúgott, ebbe beleértendő a GPU-k és a homárok ára is.

Az Nvidia Quadro K2200 grafikus kártyáit eredetileg még 2014-ben dobták piacra. A Maxwell-architektúrájú egységek 4 GB GDDR5 memóriával és 128 bites memória-interfésszel érkeztek, 80GB/s sávszélességgel és 640 CUDA maggal. Különlegességük az ultracsendes hűtőbordázat, amire szükség is volt, mivel a Quadro K2200 egyszerre akár három vagy négy kijelzőt is meg tudott hajtani, egy DVI-I DL és két DisplayPort 1.2 csatlakozónak köszönhetőeen - utóbbi tette lehetővé a negyedik monitor csatlakoztatását is. A maximális felbontás 3840 x 2160 - a DP 1.2 csatlakozáson keresztül - illetve 2560 x 1600 a DVI-I DL-en, valamint 1920 x 1200 a DVI-I SL-en keresztül. A kártya maximális VGA felbontása 2048 x 1536 pixel, 85 Hz-en, míg a fenti felbontások esetén 60 Hz a maximális frekvencia.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.