Hirdetés

Élő zajszűrővel frissít a Google Meet



|

Tűrhetőbbek lesznek a videókonferenciák a Google Meet mesterséges intelligenciára építő új funkciójának köszönhetően.

Hirdetés

A Google Meet korábban Hangouts Meet néven futott, és alapvetően a G Suite felhasználói számára biztosít videokonferenciás platformot. Nemrég azonban a Google mindenki számára elérhetővé tette a Meetet a koronavírus-járványra tekintettel. Áprilisban pedig zajszűrő funkciót is ígért hozzá, ez most pedig meg is érkezik. A GSuite termékmenedzsmentért felelős igazgatója, Serge Lachapelle egy videóban demonstrálta a technológia lehetőségeit. 

Hirdetés

Több zajforrást is bemutatott a videóban, ami általában idegesítő lehet egy beszélgetés során. Zajszűrés mellett ezek eltűnnek, a hang azonban tiszta marad. A funkciót gépi tanulás teszi lehetővé, a hangja mellől a Google Cloud távolítja el az eltérő zajokat. Persze azért egy repülőtér melletti útfelújítás plusz egy death metal banda koncertje közé préselt kis irodában már nem tökéletes a végeredmény, mert minél több a zaj, annál nagyobb a minőségromlás is, de a végeredmény még a több szintű szűrés mellett is nagyon meggyőző (igaz, a fent vázolt környzetet igazán megnéztük volna egy hasonló demó-videóban).

A Google több mint egy éve dolgozik ezen a funkción, saját meetingek és YouTube-klipek segítségével tréningezve a mesterséges intelligenciát. Mások meetingjeit erre a célra nem használják fel. Az új funkció alapértelmezés szerint be lesz kapcsolva. Első körben a webes felületen válik elérhetővé, idővel a mobilos appokban is.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.