Hirdetés

Előfizetéses appokat akar az Apple



|

Az Apple a jelentések szerint mindent megtesz azért, hogy a fejlesztők ne egyszeri összeget kérjenek az alkalmazásaikért, hanem a többe kerülő előfizetéses rendszerre váltsanak.

Hirdetés

Az Apple azt szeretné, ha a szolgáltatások után tavaly elért 30 milliárd dolláros árbevételét fel tudná tornázni 50 milliárdra. A jelentések szerint ennek keretében 30 fejlesztőcéggel szervezett titkos találkozót tavaly New Yorkban. 

Hirdetés

A találkozón az Apple mindent megtett azért, hogy meggyőzze a fejlesztőket: többé ne egyszeri díjat kérjenek az alkalmazásaikért, hanem váltsanak előfizetéses modellre, ahol az app használatáért az embereknek újra és újra fizetniük kell. 

Az Apple nagyon komolyan gondolja ezt a tervet, és még külön nevet is adott neki: Subscription 2.0. Jelenleg nagyjából 30 000 app van az App Store-ban, amihez előfizetés kell. 

A találkozó állítólag sikeres volt, számos fejlesztő átváltott az előfizetéses modellre, és ezzel megemelte az árbevételeket. Az első évben ezekből 30 százalékot kap az Apple, a másodiktól pedig 15 százalékot vesz le. 

Bár a fejlesztőknek és az Apple-nek ez egy nagyon jó és jövedelmező modell, a felhasználóknak már nem annyira. Ahelyett, hogy egyszer megvásárolnának valamit, a szolgáltatások mellett már az appokért, funkciókért is havi előfizetési díjat kell fizetniük, amely hosszabb távon persze jóval többe kerülhet, és sokaknak eleve nem is szimpatikus hozzáállás.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.