Hirdetés

Megint marhaságokat beszélt Elon Musk, meg is kapta a magáét



|

Fasiszta intézkedésnek tartja Elon Musk a koronavírusjárvány következtében elrendelt kijárási tilalmat - vegyesek a reakciók a véleményére.

Hirdetés

Elon Musk gyakran ad hangot a véleményének, akkor is, ha ezért óriási kritikát kap a nyakába. Így volt ez most is, amikor a Twitteren a fasizmussal hozta párhuzamba a koronavírusjárvány következtében elrendelt kijárási tilalmat. A Tesla első negyedéves nyereségének taglalása után kijelentette, hogy ő ezt az intézkedést az emberek otthonukban való erőszakos bebörtönzésének nevezné, szemben az alkotmányos jogaikkal. Szerinte a kijárási tilalom szörnyű és helytelen módon vonja meg az emberektől a szabadságot, akik nem ezért jöttek Amerikába felépíteni ezt az országot. Azt is hozzátette, hogy ez az egész leállás nem demokratikus. 

Hirdetés

Musk még folytatta: szerinte ha valaki otthon akar maradni, az nagyszerű, és lehetőséget kell adni rá. De azt mondani, hogy ha a tiltás ellenére elhagyja a házát, letartóztatják, az fasiszta dolog, semmi köze a demokráciához vagy a szabadsághoz. Ezután felhívta a figyelmet arra is, hogy vissza kell adni az embereknek a szabadságukat, és arra sürgette a vezetőket, hogy szabadítsák fel Amerikát. 

A Tesla-vezér ezek után kapott hideget-meleget a nyakába, nagyon sokan támadtak a kijelentéseit és a hozzáállását, védelmükbe véve a nagyobb kockázatnak kitett csoportokat, és rámutattak, hogy Musk minden tudományos kutatásra és halálesetre fittyet hány. Van, aki szerint meg sem kellene hallgatni a véleményét. Másokat pedig már meg sem lepett Musk véleménye, aki korábban is butaságnak tartotta a koronavírus miatti aggodalmat. Olyanok is akadtak viszont, akik egyetértettek vele, sőt, már Teslát is akarnak venni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.