Hirdetés

Elon Musk 2024-re űrhajót küldene a Marsra



|

A SpaceX Starship első legénység nélküli küldetése már 2024-ben megkezdődhet Elon Musk szerint.

Hirdetés

Elon Musk elárulta, hogy a tervei szerint a SpaceX Starship missziója hamarosan elkezdődik, és már 2024-ben elküldenék az első legénység nélküli űrhajót a Marsra. Erről a 2020-as Mars Society Virtual Conference kapcsán beszélt, és azt is hozzátette, hogy a saját várakozásai szerint már a jövő évben sikerülhet bolygó körüli pályára állítani a Starshipet. 

Hirdetés

Musk azt is hozzátette, hogy mivel ismeretlen területekről beszélünk, nem arról van szó, hogy ő próbálja eltitkolni a terveket és dátumokat az emberektől, ő is csak találgat. De 80-90 százalékban bízik benne, hogy jövőre bolygó körüli pályára áll a Starship, és 50-60 százalék, hogy ezt a rakétával együtt vissza tudják hozni. Arra számít, hogy vesztenek pár hajót, mire a visszatérés és landolás is megoldható lesz. 

2022-re sok repülést ígér az elvesztett űrhajóktól és rakétáktól nem tartó Musk, és néhány év múlva sok innovációt szeretne látni. Legénység nélküli űrhajót szerinte 2024-ben küldenek a Marsra, és beszélt arról is, hogy a Föld 26 havonta kerül olyan helyzetbe, hogy a Marshoz a legközelebb van (idén nyáron ezért indult oda három küldetés is). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.