Hirdetés

Elon Musk 60 millió forintos gaming PC-t csinált a Teslákból



|

Steam-áruházat, Apple Musicot és látványos fényshowkat hozott a Tesla frissítése.

Hirdetés

Évtizedek óta megfigyelhető az a trend, hogy a járműgyártók egyre komolyabb szórakoztatóipari kütyükkel szerelik fel az autóikat, melynek betetőzéseként a játékok is megérkeztek a négykerekűek világába. A mozgalom élharcosa a Tesla, amely korábban már elhozott néhány címet (pl. Cuphead, PUBG, Fallout Shelter) az utakra, most pedig egy hatalmas lépéssel több ezer tétellel bővítette a repertoárt.

Mostantól ugyanis a Tesla Model S és Model X tulajdonosai is hozzáférhetnek a legnagyobb PC-s játékáruház, a Steam repertoárjához, ahogy azt az alapító-cégvezető Elon Musk már februárban is beharangozta.

Hirdetés

A lehetőség viszont sajnos csak a 2022-es és a későbbi modellekben elérhető, amelyekben az AMD RDNA2-es grafikus chipjei gondoskodnak a tartalmak megjelenítéséről, 16 GB memória mellett.

Az érintett Teslák ezzel lényegében guruló gamer-PC-kké váltak, a játékok azonban csak álló helyzetben futtathatók, az Egyesült Államok közlekedési hatósága által indított vizsgálat hatására ugyanis a gyártó már korábban letiltotta az efféle szórakozást a mozgó autókban.

A Steam-integrációt az ún. "Ünnepi Frissítés" hozta el, amely több extrát is tartogatott. Az egyik ilyen az Apple Music zenestreaming-szolgáltatás támogatása, míg a hivatalos Tesla alkalmazás mostantól Zoom-hívások indítását is lehetővé teszi. Ezek mellett pedig némi bolondozásra is maradt energia: az új Light Show üzemmóddal látványos, összehangolt fényparádét rendezhetnek a parkolóban összeröffenő Teslások.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.