Hirdetés

Elon Musk a kanadai miniszterelnököt Hitlerhez hasonlította, nagy balhé lett belőle



|

A milliárdos a kötelező oltás ellen tiltakozó kamionosokat igyekezett támogatni, de hamar meggondolta magát.

Hirdetés

74 millió twitteres követőjével Elon Musk lényegében saját, globális nyilvánosságot teremtett maga köré, ami miatt már többször bajba is került, mivel a széles tömegekhez eljutó posztjaival a Tesla és a kriptovaluták árfolyamát is rendszeresen befolyásolja.

Ezúttal viszont kénytelen volt visszavonulót fújni, miután egy kissé messzire ment, amikor a kötelező koronavírus-oltás és a járvánnyal kapcsolatos korlátozások ellen tiltakozó kanadai kamionosokat igyekezett támogatni.

Hirdetés

A kanadai állampolgársággal is rendelkező Musk Adolf Hitlerrel állította párhuzamba az ország miniszterelnökét, az úttorlaszokkal járó tiltakozáshullám ellen vasszigorral (pl. a részvevők bankszámláinak befagyasztásával) fellépni igyekvő Justin Trudeau-t.

A milliárdos egy mémet osztott meg, amin a náci diktátor képén a következő felirat állt: "Ne hasonlítsatok Justin Trudeau-hoz, nekem volt költségvetésem".

A poszt rövid idő alatt 35 ezer kedvelést és 9000 megosztást szerzett, ám rengetegen fejezték ki a felháborodásukat is miatta.

A kanadai innovációs és iparügyi miniszter, Francois-Philippe Champagne például "sokkolónak" nevezte, a The American Jewish Committe nevű zsidó szervezet pedig azonnali bocsánatkérésre szólította fel Muskot.

A kritikák hatására a milliárdos végül hamar törölte a hitlerezős mémet, az azzal kapcsolatos kérdésekre viszont senkinek sem reagált, cikkünk írásáig pedig bocsánatkéréssel sem jelentkezett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.