Hirdetés

Elon Musk a követőire hallgatott a Twitterről letiltott újságírók ügyében



|

Szavazásra bocsátotta a kérdést, hogy mennyi idei maradjanak büntetésben a sajtó érzékeny anyagok engedély nélküli megosztásával vádolt munkatársai.

Hirdetés

Visszaállította a személyes adatok megosztása miatt letiltott újságírók fiókját a Twitter. Ezt kivételesen nem Elon Musk jelentette be egy újabb posztban, hanem maga a vállalat a hivatalos, biztonsági döntésekről szóló csatornáján, és nem is említette az újságírókat, csak azt, hogy

úgy találták, hogy több esetben túlzás örök kitiltással büntetni bizonyos tevékenységeket, így több fiókot visszaállítanak a következő hetekben.

Nyilvánvaló, hogy az újságírókra gondolt, rákeresve ugyanis a letiltott sajtómunkásokra, kiderül, hogy vissza is kapták fiókjukat. Ahogy a Mastodon nevű rivális közösségi oldal Twitter-fiókja is újra működik.

Hirdetés

A letiltott újságírók és hivatalos fiókok "bűne" az volt, hogy megosztották Musk magángépének (egyébként nyilvánosan hozzáférhető) helyzetét. Erről egy @ElonJet nevű, bot által működtetett account gondoskodott, amely nem tett mást, mint folyamatosan lekérte az adatokat és megmutatta, merre jár éppen az a bizonyos repülő.

A milliárdos szerint ez doxxingnak, azaz érzékeny adatok engedély nélküli megosztásának minősül és tiltás jár érte. Szokása szerint tweetekben pörgött a témán, majd megszavaztatta követőit, hogy most, vagy később oldja-e fel a bannolást, ők pedig nagy többségben arra voksoltak, hogy most. Alighanem ez is közrejátszott abban, hogy átírták a szigorú policyt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.