Hirdetés

Elon Musk a semmiből épít fel egy új várost az alkalmazottainak



|

Alacsony bérleti díjakkal és kiszolgáló létesítményekkel csábítaná a munkaerőt Musk privát városa, ahol a milliárdosnak is jutna egy ház.

Hirdetés

Az elmúlt hónapok során több pletyka is felröppent arról, hogy Elon Musk az irodában alvásra buzdítja a tulajdonába került Twitter túlórázó alkalmazottait, ám még ez a mély elköteleződés sem garantálja, hogy megússzák a kirúgást.

A jelek szerint azonban a spártai tempó csak a Twitter személyzetének szól, egy nemrég publikált jelentés alapján ugyanis a szintén Musk-érdekeltség Tesla, a SpaceX és a The Boring Company alkalmazottai hamarosan egy olcsó bérleti díjakat kínáló városban pihenhetik ki a hajtás fáradalmait.

Hirdetés

A The Wall Street Journal az ügyet ismerő forrásokra és földhivatali bejegyzésekre hivatkozva arról ír, hogy Musk városa a texasi Austintól mintegy 56 km-re épül, a projekt érdekében pedig 3500-6000 hektárnyi területet vásároltak a mágnáshoz kötődő szervezeteken keresztül. A lap által megosztott légi felvételek alapján a helyszínen már most kivehető egy edzőközpont, egy úszómedence és néhány moduláris ház.

A Tesla, a SpaceX és a The Boring Company dolgozói állítólag havi 800 dollárért költözhetnek be az új településre, ami a környéken jellemző bérleti díjak harmadának felel meg, vagyis kifejezetten kedvező ajánlatnak mondható. A lakók azonban csak addig élvezhetik ezt a privilégiumot, amíg Musk alkalmazásában maradnak, a munkaviszony megszűnését követő 30 napon belül el kell majd hagyniuk a bérleményt.

Ha hihetünk a WSJ forrásainak, a milliárdos hivatalos városi rangot és saját polgármestert is adna a településnek, amihez a texasi szabályok értelmében legalább 201 lakóra és egy bíró aláírására lesz szükség. A helyiek egyike maga Musk lehet, akinek egy saját birtok épül a helyszínen. A várost állítólag Snailbrooknak hívják, idővel pedig a Neuralink és egy később felépülő akkumulátorgyár dolgozóinak is otthont adhat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.