Hirdetés

Elon Musk a terhes férfi emojival gúnyolja Bill Gatest



|

A világ leggazdagabb embere a Tesla-részvények shortolása miatt bukott ki a világ negyedik leggazdagabb emberére.

Hirdetés

Elon Musk az utóbbi hetekben komoly erőfeszítéseket tett a Twitter felvásárlásáért, a jelek szerint viszont a platformon futó privát valóságshow-jára is maradt energiája. Vlagyimir Putyin párbajra való kihívása és a Netflixet leuraló "woke elmevírus" kritizálása után most Bill Gatesbe szállt bele, miután kiszivárgott egy a Microsoft alapítójával folytatott privát beszélgetése.

A csevegést a Whole Mars Catalog nevű Twitter-fiók hozta nyilvánosságra, és az állt benne, hogy a 129 milliárd dolláros vagyonnal bíró Bill Gates egy jótékonysági program támogatására akarta rávenni a nála 90 milliárd dollárral gazdagabb Muskot, ám az elhajtotta, miután meggyőződött róla, hogy Gatesnek továbbra is fél milliárd dolláros short pozíciója (ennek jelentését lást ebben a cikkünkben) van a Tesla ellen, ami szerinte a világon a legtöbbet teszi a klímahelyzet megoldásáért.

Hirdetés

A Tesla-vezér később szintén a Twitteren erősítette meg, hogy a kiszivárgott beszélgetés hiteles. Ebben a bejegyzésben még nem volt semmiféle bírálat, 18 perccel később viszont maga Gates is célkeresztbe került. Musk egy montázst tweetelt, amelyen a milliárdos az Apple terhes férfi emojija mellett látható, félreérthetetlenül utalva a Microsoft alapítójának pocakjára, a mellékelt szöveg pedig azt írja, hogy "arra az esetre, ha gyorsan ki akarnál jönni a kanosságból".

Mindenki döntse el maga, hogy ez az óvoda kis-, középső- vagy nagycsoportjába illő színvonal-e, de a reakciók alapján Musk követőit sem nyűgözte le maradéktalanul a poén. Egy hozzászóló például azt írta, a mágnás a bizonyíték arra, hogy a pénztől még senki sem lesz kifinomult, egy másik pedig arra hívta fel a milliárdos figyelmét, hogy a szólásszabadság nem egyenlő a bullying szabadságával.

Maga a bejegyzés viszont már 1,1 millió kedvelést kapott, ami még Musk twitteres karrierjében is kiemelkedő, így a számok szintjén mindenképp sikeresnek nevezhető a poszt. Cikkünk írásáig Bill Gates nem kommentálta a bejegyzést és a kiszivárgott beszélgetést sem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.