Hirdetés

Elon Musk alaposan feldühítette az orosz űrügynökség vezetőjét a Starlink műholdjaival



|

A Roszkoszmosz vezetője, Dmitrij Rogozin egyértelművé tette álláspontját.

Hirdetés

Oroszország inváziója után szinte egy emberként siettek a nyugati országok Ukrajna megsegítésére, de a szankciók és a különböző kormányzati támogatások mellett rengeteg magánszemély, jótékonysági szervezet, illetve vállalkozó is kivette a részét a segítségnyújtásból.

Elon Musk például a Starlink projekt segítségével igyekezett garantálni, hogy az ukránok könnyedén elérjék az internetet, ám érthető módon nem mindenki örült ennek a gesztusnak.

Hirdetés

Az Orosz Szövetségi Űrügynökség, vagyis a Roszkoszmosz feje, Dmitrij Rogozin a Russia Todaynek nyilatkozva fejtette ki elégedetlenségét Musk akciója kapcsán. A fordítás szerint nem finomkodott, az biztos:

"Amikor Oroszország Ukrajna területén a legmagasabb nemzeti érdekei szellemében jár el, akkor Elon Musk megjelenik a korábban tisztán polgárinak nyilvánított Starlinkjével. Kimutatta a foga fehérjét, amire korábban már figyelmeztettem is, de a "muskofiljaink" azt mondták, hogy ő az asztronautika világának fénye. Tessék, nézzék meg, hogy megválasztotta a térfelét. Nem is okolom őt személyesen. Ez az a Nyugat, amiben sosem szabad bíznunk."

Az erős nyilatkozatot Musk sem hagyta szó nélkül, és a Twitteren reagált rá a tőle megszokott módon:

"Az ukrán civil internet furcsa leállásokat produkált - talán a rossz időjárás miatt? - szóval a SpaceX segít megjavítani."

Egyébként nem csak a SpaceX reagált az orosz-ukrán háborúra. Komoly szankciót vezetett be az Apple, illetve a két nagy processzorgyártó, az AMD és az Intel is, de hasonlóan reagált a Google, és még a hackerekből álló Anonymous is beszállt a harcba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.