Hirdetés

Elon Musk arra fogad, hogy jól fog sikerülni a következő Starship tesztrepülése



|

A SpaceX prototípusa az előző két alkalommal felrobbant, de a cég vezetője nagyon bizakodó a harmadik próbálkozással kapcsolatban.

Hirdetés

A SpaceX mérnökei továbbra is kitartóan dolgoznak a Starship rakéta projekten, és annak ellenére, hogy a legutóbbi két tesztrepülés is robbanással végződött, a vállalat roppant pozitív az eredményekkel és a következő kísérlettel kapcsolatban. Legutóbb február elején tesztelték a Starship SN9-et, amely repülésével nem volt probléma, viszont a landolás kudarcba fulladt, és felrobbant a prototípus. Előtte, 2020 decemberében a Starship SN8 hasonló véget ért.

Hirdetés

A cég vezetője, Elon Musk viszont továbbra is pozitívan áll a munkához, ugyanis a SpaceX csapata már a harmadik prototípus teszteléséhez készülődik. Korábban Musk a két tesztet követően is örült annak, hogy rengeteg adatot sikerült begyűjteni a fejlesztéshez, és optimistán áll a következő repülés sikeréhez is. Twitteren viszonylag visszafogottan nyilatkozott, és úgy saccolta, 60% az esélye annak, hogy nem robbanás lesz a teszt vége.

John Insprucker, a SpaceX vezető mérnöke is kiemelte a Starship SN9-cel kapcsolatban, hogy a kilövés és a repülés is jól sikerült, viszont a landoláson még dolgoznia kell a csapatnak egy kicsit. Remélhetőleg ez sikeres lesz, mert további nagy előrelépést jelentene egy teljesen hibátlan tesztrepülés a Starship projekt fejlesztése és előrehaladása szempontjából.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.