Hirdetés

Elon Musk azt szeretné, hogy a Steam játékai is fussanak a Tesla autókon



|

Kétségtelenül nem ez a legolcsóbb módja, hogy hozzájussunk egy AMD GPU-hoz.

Hirdetés

Az alábbi sorokat érdemes némi szkepticizmussal olvasni, hiszen Elon Musk előszeretettel tesz olyan kijelentéseket, amiket nem igazán tudnak betartani a vállalatai, ettől függetlenül nagyon izgalmas jövőt vetít előre egy korábbi tweetje, amiben arról ír, hogy Steam-kompatibilissé szeretné tenni a Teslák fedélzeti számítógépét.

Az újabb Tesla modellek már AMD GPU-val szerelve érkeznek meg a tulajdonosaikhoz, amik a cég állítása szerint PS5-höz hasonló teljesítményre képesek, ezáltal pedig tökéletesen alkalmasak arra, hogy AAA kategóriás játékokat futtassanak. Az első bejelentéskor itt írtunk a Tesla Model S Plaid képességeiről, ahol Musk meg is mutatta, hogyan fut a Cyberpunk 2077 egy Tesla képernyőjén.

Hirdetés

Musk egy követője a Twitteren hozakodott elő a Cyberpunk legutóbbi frissítésével, azt szerette volna megtudni, hogy a Teslák is megkapják-e a next-gen patchet. Talán arra a kérdező sem számított, hogy ennél egy sokkal izgalmasabb választ kap.

"Azon dolgozunk, hogy a Steamen megtalálható minden játék működjön a Teslákon. Hosszútávon ez a fontosabb feladat."

Mivel a Teslák egy saját igényekre átalakított Linuxot futtatnak, nem is elképzelhetetlen, hogy a Steam akár a közeljövőben teljes körű támogatást kapjon az autókon, hiszen a Valve hordozható konzolja, a Steam Deck is Linux-alapokon nyugszik.

Egyelőre Musk tweetje az egyetlen kézzelfogható bizonyítéka annak, hogy a Valve és a Tesla valamilyen együttműködésen dolgozik, az viszont kétségtelen, hogy az elektromos autókba épített RDNA2-es GPU sok izgalmas lehetőséget nyújthat még a jövőben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.