Hirdetés

Elon Musk bemutatta a Tesla humanoid robotját



|

A Tesla Bot a vállalat autóiban is használt mesterséges intelligenciával működik.

Hirdetés

Lezajlott a Tesla úgynevezett AI Day konferenciája, amelynek keretén belül a vállalat mesterséges intelligenciához kapcsolódó fejlesztéseibe kaptunk betekintést. Ennek során a szakemberek beszéltek a kapcsolódó hardverekről, a neurális hálózat technológiáról, illetve az autókhoz fejlesztett algoritmusokról is.

A konferencia végén pedig kisebb meglepetésre Elon Musk leleplezte a cég humanoid robotját, a Tesla Botot, amelyet a Full Self-Driving rendszer működtet.

Hirdetés

A Tesla Bot nagyjából 170 cm magas és 55 kg, többnyire könnyített szerkezetű anyagokból építették. A robot a környezetét a Tesla autókban használt autopilot kamerákkal méri fel, a teljesítményről pedig a beépített Dojo számítógép gondoskodik. Musk viccesen megjegyezte, hogy alapvetően barátságosnak tervezik a robotot, és elsősorban az a cél, hogy a Tesla Bot az emberek között legyen képes navigálni.

Aki szeretné megnézni a teljes, nagyjából három órás közvetítést, a Tesla hivatalos honlapján, vagy az alábbi videóra kattintva megteheti.

A Tesla Bot megjelenésével kapcsolatban Musk egyelőre pontos dátumot nem határozott meg, viszont a prototípust várhatóan 2022-ben be fogja mutatni a vállalat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.