Hirdetés

Elon Musk csak azért is újranyitotta a Tesla gyárat



|

Bár a kaliforniai Alameda megyében még elvileg tilos lenne, Musk annyit üzent a hivataloknak, tartóztassák le, ha nem tetszik nekik a dolog.

Hirdetés

Elon Musk lassan az a fajta figura lesz, akin hol csodálkozva ámulunk, hogy már megint milyen hihetetlen újdonsággal lepi meg a világot, vagy a fejünket fogva hüledezünk, amikor egy fejtetőig becuccozott kamasz szintjén beszél mindenféle marhaságot össze-vissza, még úgy is, hogy ettől az aktuális cégei akkorát buknak a tőzsdén, mint éhes kacsa a kikötőben. A különc milliárdos egy ideje azon akadt ki, hogy a koronavírussal kapcsolatos kijárási korlátozások miatt be kellett zárnia kaliforniai gyárát, de most elhatározta, nem vár tovább.

Hirdetés

Kalifornia Alameda megyéjében a seriff hivatala annak idején úgy döntött, a Tesla gyárat a koronavírus idejére be kell zárni a dolgozók biztonsága érdekében. Ezt a döntést Musk igyekezett felülbíráltatni, de a hivatal nem tágított, mondván, csak kiemelt vészhelyzeti fontosságú üzemek működhetnek, márpedig az elektromos autók nem számítanak ilyennek. Musk erre konkrétan fasisztoid intézkedésnek nevezte az eljárást, ami már önmagában is meredek kijelentés, majd pár napja bírósági keresetet nyújtott be a megyei hivatalok ellen, valamint azzal fenyegetőzött, hogy elköltözteti az egész gyárat Kaliforniából. Tegnap pedig fogta magát és berendelt mindenkit a Freont városában található gyárba azzal, hogy újrakezdik a termelést.

A hírek szerint a gyár dolgozóinak mindegyike üzeneteket illetve telefonhívásokat kapott hétvégén, hogy hétfőn kötelező jelleggel jelenjenek meg a munkahelyükön, ellenkező esetben fizetésmegvonással és egyéb kellemetlenségekkel számolhatnak. A gyár parkolója tegnap állítólag szépen meg is telt azt jelezve, hogy a legtöbben elfogadták a vezető döntését. Musk persze közben tweetel, mintha nem lenne holnap:

Musk arra hivatkozik, hogy Kalifornia állam törvényhozása már enyhített a gyárakkal kapcsolatos szigorításokon, ezért minden joga megvan újrakezdeni a munkát, miközben a megye hivatalnokai szerint az ő előírásaik számítanak. Musk ezért a Twitteren annyit írt, ő maga is ott lesz a gyárban, szóval ha valakinek nem tetszik az újranyitás, jöhet és intézkedhet - annyit kér csak, hogy ha bárkit börtönbe akarnak vinni ezért, az ő legyen és ne a dolgozók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.