Hirdetés

Elon Musk fizeti Stephen King Twitter Blue-tagságát, és más hírességekét is, csak hogy maradjanak a platformon



|

Az író kijelentette, hogy előbb lép le, mint hogy fizessen a hitelesítő jelvényért.

Hirdetés

Egy 44 milliárd dolláros felvásárlást követően a Twitter tavaly ősszel került Elon Musk birtokába, akinek az egyik első intézkedése volt, hogy megvásárolható extrává tette a korábban csak a közszereplőknek, cégeknek és civil szervezeteknek járó kék hitelesítő pipát.

A megújult Twitter Blue tagság keretében kínált szolgáltatás azonban nem mindenkinek nyerte el a tetszését, köztük Stephen Kinggel, aki cseppet sem finomkodva tette egyértelművé, hogy ha neki is fizetnie kell a hitelesítésért, akkor inkább lelép a közösségi oldalról. Végül nem került sor erre, Musk ugyanis úgy döntött, hogy meghívja az írólegendát.

Hirdetés

Ezt maga a milliárdos árulta el egy posztra reagálva, amelyben King kijelentette, hogy továbbra sem fizetett a Twitter Blue-ért. A horror nagymestere azért látta szükségesnek a magyarázkodást, mert a profiljára kattintva az az üzenet olvasható, hogy a fiók tulajdonosa előfizetéssel tett szert a kék plecsnire.

"A Twitter-fiókom azt állítja, hogy előfizettem a Twitter Blue-ra. Nem tettem. A Twitter-fiókom azt állítja, hogy megadtam a telefonszámom. Nem tettem."

Erre érkezett Musk válasza, aki a nyugati féltekén leginkább a jógából ismert indiai köszöntéssel élve csak annyit bökött oda, hogy "Szívesen, namaste.", megerősítve, hogy Stephen King az ő jóvoltából gyarapítja a Twitter Blue-tagok táborát. A kommentet követően beindult a találgatás, hogy vajon ki részesülhet még a "kedvezményben", míg a tulajdonos egy későbbi posztra válaszolva el nem árulta, hogy az előfizetéses rendszer két másik világhírű kritikusa, a Star Trek-sztár William Shatner és a kosaras LeBron James esetében is ő fedezi a kék pipa költségét.

Musknak tehát bizonyos személyek megtartása sokkal fontosabb, mint az előfizetési kötelezettség erőltetése, így viszont fennáll a kockázata, hogy más közismert személyek is kilépéssel fenyegetnek majd, hiszen a jelek szerint kizárólag a milliárdos szimpátiáján múlik, hogy kinek kell kinyitnia a pénztárcáját.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.