Hirdetés

Elon Musk fizetőssé akarja tenni a teljes X-et



|

A szokás heti trigger középpontjában nem meglepő módon a pénz áll.

Hirdetés

Elon Musk, a különcnek mondható techmilliárdos nem tud nyugton maradni. Valamivel folyamatosan ki kell harcolnia a szerinte neki járó figyelmet, ha máshogy nem, hát a kedélyek borzolásával. Jól bevált módszer nála, ha már napok óta nem sikerült felkerülnie a címlapokra, hogy belengeti egy ingyenes szolgáltatása fizetőssé tételét. Így volt ez mikor a hitelesítő rendszerért, a fejlesztői csomagért és a cikkekért szeretett volna pénzt kérni.

Az értékéből folyamatosan veszítő platformot annyiféleképpen próbálta már Musk felhúzni, mintha egy véletlen-generátorral íratná az ötleteket. A legújabb ötlete viszont, ha igaznak bizonyul, valószínűleg minden eddigit vinni fog.

Hirdetés

Az az új ötlete tádmadt, hogy a jövőben egy jelképes összeget mindenkinek fizetnie kell havonta az X/Twitter tagságért cserébe. Hajmeresztő elképzelését egy a közelmúltban szervezett MI-konferencián mondta el összegyűlt hallgatóságának, amin Benjamin Netanjahu, izraeli miniszterelnök is részt vett. Beszámolók szerint a havidíjra azért lenne szükség, hogy kiszűrjék a szerinte a platformon tobzódó álprofilokból álló "hadsereget".

A milliárdos az alapgondolaton túl semmi konkrétumot nem osztott meg hallgatóságával. Sem a bevezetés dátumát, sem pedig azt, hogy mennyibe is kerülne a szolgáltatás, bár utóbbit pár dolláros tételként emlegette. Musk korábbi belső beszélgetéseiben egyszer már felvetette a fizetőssé tétel ötletét, mert a tulajdonosváltás óta közel 50 százalékkal estek vissza az oldal reklámbevételei.

Jelenleg havonta 8 dollárért lehet hozzájutni az X Blue-hoz, amiért cserébe ellenőrzött pipa, 50 százalékkal kevesebb hirdetés, akár 25 000 karakteres bejegyzés és akár 3 órás, vagy 8 Gb méretű videó is feltölthető.

Ez már a sokadik pénzmentő akciója Elon Musknak, mióta kirúgta a platform alkalmazottainak 80 százalékát. Kíváncsian várjuk a folytatást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.