Hirdetés

Elon Musk gyorsan kirúgta a mérnököt, aki a Twitteren kezdett vitázni vele



|

Elon Musk Pro-tippje: ne 240 millió ember előtt mutass rá, hogy téved a főnököd.

Hirdetés

Az Elon Musk tulajdonába és irányítása alá került Twitternél mostanság senkinek sem biztos az állása, miután egy lendületes kezdéssel gyorsan kirúgtak 3700 embert, vagyis a korábbi állomány nagyjából felét, akik e-mailben értesültek az előkarácsonyi "ajándékról".

A megmaradó kollegák közül viszont nem mindenki húzza meg magát, ezért az új vezető most élesben demonstrálta, hogy hol húzódik a tűréshatára az ellenszegüléssel szemben.

Hirdetés

A történet azzal kezdődött, hogy Musk néhány napja posztolt egy bejegyzést, amelyben elnézést kért a Twitter bizonyos országokban tapasztalható lassúsága miatt. A világ leggazdagabb embere ezt azzal indokolta, hogy az alkalmazás több mint 1000 rosszul konfigurált távoli eljáráshívást (Remote Procedure Call, RPC) kezdeményez, pusztán a főoldal rendereléséhez. Itt lépett képbe Eric Frohnhoefer, a cég egyik mérnöke, aki 6 éves androidos fejlesztői múltra alapozva tévedéssel vádolta meg az új főnökét.

Ezt aztán további - leginkább érvekre és ellenérvekre szorítkozó - ütésváltások követték, amelyeket a beágyazott posztra kattintva bárki átfuthat, a lényeg azonban annyi, hogy néhány órával később Elon Musk egy másik hozzászólónak válaszolva közölte, hogy Frohnhoefer már kirúgásra került.

Ezt pedig maga a mérnök is alátámasztotta egy fotóval a céges Macjéről, amelyen jelkóddal tiltották le a hozzáférését, cikkünk írásáig ugyanakkor a HR-osztály még mindig nem értesítette az állása elvesztéséről. Mindazonáltal nem Frohnhoefer az egyetlen, akit a twitteres aktivitása miatt találta házon kívül magát.

Egy másik programozó, Sacha Solomon szintén a fent idézett bocsánatkérős tweetre reagálva ment neki az új tulajdonosnak, lényegében azzal vádolva Muskot, hogy fogalma sincs, miről beszél. Nem sokkal később Solomon is közölte, hogy kirúgták a "shitpostolás" miatt, amit csak annyival kommentált, hogy az exfőnöke megcsókolhatja a hátsó fertályát.

Magyarán továbbra is elmondható, hogy a mikroblog nem éppen a csendes átszervezés útját járja, hiszen nemcsak az új funkciókat illető ötletelés (lásd a 8 dolláros hitelesítő plecsnik esetét) zajlik a világ szeme előtt, de a piti veszekedések is.  

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.