Hirdetés

Elon Musk ismét kirúgott egy mérnököt a Twittertől, mert csökkent a saját posztjainak elérése



|

A Twitter új ura továbbra sem nyitott az eltérő véleményekre.

Hirdetés

Közel négy hónapja annak, hogy Elon Musk 44 milliárd dollárért felvásárolta a Twittert, a közösségi platform körül pedig azóta sem csendesednek a kisebb-nagyobb viharok. Az akvizíciót követően Musk több vitatott változtatást is végrehajtott a mikroblogon, a fizetős hitelesítés bevezetésétől az álhírterjesztés megkönnyítésén át a külsős kliensek ellehetetlenítéséig, a milliárdos legnagyobb ellenségei azonban a jelek szerint nem a külső kritikusok, hanem a saját alkalmazottai.

A kapcsolat eleve rosszul indult, mivel az új tulajdonos a hatékonyság növelésére hivatkozva rögtön több ezer embert kirúgásával kezdett, a maradóktól pedig komoly túlórázást követel, melynek ösztönzésére még ágyakat is hozatott az üresen maradt irodákba. A túlhajszolt, erősen megfogyatkozott állománynak azzal is meg kell küzdenie, hogy Musk egyszerűen nem tűri az ellentmondást: ezt néhány hónapja maga is bizonyította egy mérnök kirúgásával, aki egy tévedésére figyelmeztette a Twitteren.

Most pedig úgy tűnik, hogy egy újabb alkalmazott került utcára a véleménye miatt. A The Verge nemrég egy hosszabb jelentést közölt a vállalatnál uralkodó viszonyokról, amelyben szóba került, hogy Musk elégedetlen a bejegyzések által generált aktivitással. Az elmúlt hetekben főként jobboldali körökből kezdték kritizálni a Twittert, hogy egy frissítés óta állítólag csökkent a posztok elérése, amiből a panaszosok arra következtetnek, hogy az algoritmus szándékosan szorítja háttérbe a hangjukat.

Hirdetés

A belsős forrásokra hivatkozó The Verge úgy tudja, hogy egy meetingen maga a milliárdos is felvetette a témát, a saját profiljából indulva ki, amit több mint 128 millióan követnek, ám a posztjait csak néhány tízezren látják. Musk állítólag nevetségesnek nevezte ezt, és válaszokat követelt, amire egy mérnök azzal felelt, hogy az emberek talán már nem kíváncsiak a bejegyzéseire. A jelenlévők ezt egy Google Trends-statisztikával is igyekeztek alátámasztani, amely valóban azt mutatja, hogy a tavaly áprilisi csúcs óta a töredékére esett az Elon Muskra vonatkozó keresések száma.

Az új tulajdonost azonban nem győzte meg az érvelés, és ott helyben kirúgta a replikázó mérnököt. A The Verge állítólag az illető nevét is tudja, ám a lap mégsem közölte azt, arra hivatkozva, hogy Musk hajlamos "zaklatni" a Twitter korábbi dolgozóit, itt valószínűleg a nyilvánosság előtt tett becsmérlő kifejezésekre utalva. Annyi mindenesetre bizonyos, hogy ez már a sokadik hasonló eset a mágnás pályafutása során, hiszen a szintén az ő irányítása alatt álló Teslánál is volt példa ilyen kirúgásokra, két sértett pedig be is panaszolta a milliárdost az illetékes hatóságnál.  

A The Verge cikke egyébként sötét képet fest a Twitter főhadiszállásáról. A cégnél állítólag túl kevés ember jut túl sok feladatra, a túlórázóknak behozott ágyak pedig hetekre előre le vannak foglalva. A lap forrásai úgy nyilatkoztak, hogy sokakat már csak a félelem tart a platformnál, az elmúlt hónapokban ugyanis több tízezernyi embert építettek le a nagy tech cégeknél, így most messze nem pörög úgy az álláspiac, mint korábban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.