Hirdetés

Elon Musk izgulhat, mindjárt elindul Mark Zuckerberg Twitter-klónja



|

Musk platformja szempontjából a legrosszabb pillanatban lép be a piacra a Meta alternatívája.

Hirdetés

Nincs még két hete, hogy Elon Musk és Mark Zuckerberg vetélkedése odáig fajult, hogy a Tesla, a Space X és a Twitter első számú embere ketrecharcra hívta a Meta Platforms vezérét, amit utóbbi szíves örömest el is fogadott. A realista énünk nincs szentül meggyőződve róla, hogy végül tényleg sor kerül a két techmilliárdos bunyójára a Las Vegas-i Colosseumban, ellenben elképzelhető, hogy Zuckerberg már a héten bevisz egy fájdalmas gyomrost Musknak.

Csütörtökön rajtol el ugyanis a Twitter-rivális Threads, aminek az App Store-ban megleshető képek alapján a kezelőfelülete kísértetiesen hasonlít az Elon Musk által 44 milliárd dollárért felvásárolt közösségi platforméhoz.

Hirdetés

Teljesen ingyenes lesz a Threads, amit az Instagrammal fognak összekötni, és ahol nem limitálják a naponta megnézhető posztok számát, ami most különösen kellemetlen a Twitter szempontjából. Mint ismeretes, Musk platformján nemrég erre került sor hivatalosan azért, hogy fellépjenek az extrém mértékű adatgyűjtés ellen, de nem kizárt, hogy valójában egészen más okok vezettek idáig.

Látván, a Twitter körüli káoszt, és hogy nemcsak a hirdetők, hanem már a felhasználók is elvándorlása is megindult (az egyik legnépszerűbb alternatíva most a Mastodon), a Meta nem hezitált sokáig, már márciusban beharangozta, hogy rövid időn belül saját platformmal jelentkezik közéleti személyiségek, alkotók és közösségek számára. A vállalat egyik fejese által "józan ésszel irányított" Twitter-riválisként jellemzett Threads villámgyorsan elkészült, július 6-án, azaz csütörtökön már élesedik is.

Minderre Elon Musk a tőle megszokott módon egy tweettel reagált:

"Hála a magasságosnak, hogy ennyire józan ésszel irányítják őket."

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.