Hirdetés

Elon Musk lecsúszott a világ leggazdagabb emberének címéről, de gyorsan visszakapaszkodott



|

Élesedik a verseny a milliárdosok klubjában.

Hirdetés

A Forbes magazin Real Time Billionaries toplistája lényegében valós időben, 5 percenként frissülő adatokkal rangsorolja a világ leggazdagabb embereit, a mágnások nyilvánosan elérhető befektetéseinek aktuális értékét véve alapul.

A piaci folyamatok függvényében így bármikor változhat a "versenyzők" sorrendje, most pedig még az egy ideje már kirobbanthatatlannak tűnő éllovas, Elon Musk pozíciója is megrendült, igaz, nem tartott sokáig a rendkívüli helyzet.

Hirdetés

A HVG hívta fel rá a figyelmet, hogy szerdán néhány óra erejéig nem a Tesla, a SpaceX és immáron a Twitter fejese, hanem Bernard Arnault és családja minősültek a leggazdagabb szereplőnek. Arnault a világ legnagyobb divatcége, az LVMH alapítója és vezetője, amelynek olyan márkák tartoznak a szárnyai alá, mint a  Louis Vuitton, a Givenchy, a Hublot vagy a Dom Pérignon.

Cikkünk írásakor ugyan már helyreállt a világ megszokott rendje, Musk viszont nem dőlhet hátra, mivel továbbra is szoros a verseny az aranyéremért: a dél-afrikai születésű üzletember 185,4 milliárd dolláros vagyonnal bír, Arnault pedig 184,7 milliárddal lohol a nyomában. A dobogó harmadik fokán az indiai Gautam Adanit, a számos iparágban (pl. kikötők és repülőterek üzemeltetése, energetika) nyomuló Adani Group fejesét találjuk.

Az amazonos Jeff Bezos egy ideig szintén versenyben volt az első helyért, a maga 111,8 milliárd dollárjával most azonban "csak" negyedikként szerepel, közvetlenül a befektetési guru Warren Buffet (105,9 milliárd dollár) és Bill Gates (105,3 milliárd dollár) előtt. Ami pedig Muskot illeti, a Tesla-alapítónak fel kell kötnie a gatyát, a 44 milliárd dollárért felvásárolt Twitter ugyanis egyelőre masszívan veszteséges, és a platform körüli balhék zajában még nem igazán kivehető, hogy miként fordul majd termőre a befektetés.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.