Hirdetés

Elon Musk letaszította a trónról Barack Obamát



|

A dél-afrikai származású milliárdos lett a Twitter legnépszerűbb felhasználója.

Hirdetés

Elon Muskról rengeteg hajmeresztő sztori kering az interneten, amelyek egy része úgy festi le a Twittert 44 milliárd dollárért felvásárló üzletembert, mint egy nagyra nőtt gyereket. Nehéz legalábbis máshogy értékelni, amikor egy 51 éves ember addig nyomasztja a beosztottjait, amíg azok el nem érik, hogy az ő tweetjeit sokkal többen lássák, mint másokét.

Ennek fényében kifejezetten vicces a The Verge egyik legfrissebb híre, amely arról szól, hogy Elon Musk letaszította a volt amerikai elnök Barack Obamát a Twitter trónjáról. A politikus ugyanis sokáig a közösségi oldal legnépszerűbb felhasználójának számított: cikkünk írásának pillanatában 133 042 819 követője volt.

Hirdetés

Musk az utóbbi időben nagyon belehúzott: tavaly júniusban lépte át a százmilliós lélektani határt, ebben persze jelentős szerepe volt a Twitter felvásárlásának. A számláló azonban azóta is szépen pörgött, mostanra pedig már 133 068 709 felhasználó követi Musk Twitter-fiókját.

A két ismert ember posztolási szokásai között erős a kontraszt: míg Obama főként az általa támogatott fontos ügyekről szokott írni követőinek, Musk olyan, mintha egy elszabadult mesterséges intelligencia írná a bejegyzéseit: random mémektől kezdve titokzatos, pár szavas üzeneteken át egészen az érdekeltségeibe tartozó cégek ügyeit kiteregető, ezzel eseti alapon a tőzsdei viszonyokat is megkavaró tweetekkel szereti borzolni a kedélyeket. Emlékezetes, hogy tavaly például szavazást írt ki arról, hogy távozzon-e a Twitter vezérigazgatói székéből. Bár a felhasználók egyértelműen amellett voksoltak, hogy menjen, erre azóta sem került sor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.